Голям и отдаден екип, много труд и онази важна капчица

...
Голям и отдаден екип, много труд и онази важна капчица
Коментари Харесай

Танцовите педагози на ансамбъла: Вярвахме в момичетата! Те са машини!

Голям и предан екип, доста труд и онази значима капчица гений - това е нужно за олимпийска купа! Зад триумфа на българския отбор по художествена гимнастика, който завоюва първи златен за България от най-важния състезателен конгрес в Токио, стоят и трима танцови педагози.

Маргарита Будинова, Елица Павликенова и Светлин Димитров са " виновни " за плавните и красиви придвижвания, с които Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова сграбчиха златото в Токио.

" Много съм щастлива и още не мога да възприема всичко. Ако кажа, че не съм го очаквала, ще излъжа. Просто го усещах. Радвам се, че трудът на тези девойки се материализира по този метод. Няма нищо по-хубаво от това един състезател да се качи на стълбичката. Аз съм доста мъничка частичка от този триумф. Зад тези девойки стои един голям екип - най-важният човек Весела Димитрова, Михаела Маевска, танцовият възпитател Елица Павликенова, балетният възпитател Елица Луканова, всички, които са се грижили през всички тези години тези девойки да се усещат спокойни и щастливи да упражняват ", съобщи Будинова.

" Никога няма да спря да имам вяра в тях. Вярвала съм постоянно в тях. Наистина съм доста щастлива за този исторически миг. Пожелавам им здраве, в никакъв случай да не губят този дух, който имаха до момента, постоянно с усмивка и доста обич ", добави тя.

В този миг на историческа горделивост, педагозите се върнаха и към тези мемоари от преди 5 години, когато девойките започнаха подготовка и пътя си до спортния Олимп.

" В последните 2-3 часа доста ревах от благополучие. Много ясно съзнавам какъв исторически ден е през днешния ден с нашия златен исторически орден. С това считам, че се отваря нова страница на художествената гимнастика. Изключително съм горда! Те бяха едни дребни " комари ", когато за първи път влязоха в залата. Сега са изключителни млади дами, направиха страхотна симбиоза с треньорите си и триумфът беше напълно законосъобразен ", показа Елица Павликенова.

" Много съм щастлива и за тях. Знам през какво минаха децата и треньорите, целият екип и съм ужасно горда и щастлива. Смятам, че е доста взаимна работата. Правилникът ни се променяше ежемесечно и трябваше непрекъснато да надскачаме, да надграждаме. За мен най-хубавите победиха ", сподели още тя.

Може би единствен от щаба на ансамбъла, който не е следил онлайн представянето на гимнастичките, е Светлин Димитров. Такава е традицията, а и нервите му не устоят в напрегнати обстановки, какъвто беше днешният ден в Токио.

" След тези 5 години и това, което демонстрираха девойките, вярвахме на 100%, че това ще се случи и съм благополучен. Момичетата знаят, че не ги виждам, тъй като не мога. В мен се случват някакви неща и не мога да ги виждам. Когато се разсъниха, видях, че са взели медали, и бях доста благополучен. Момичетата станаха доста по-танцувални, доста по-синхронни, динамични, артистични. Всичко за това, което работихме през годините, се случи на този ден. Момичетата минаха през всички усеща, които човек може да изпитва - наслада, болежка, горест. Това, което се вижда в залата, не всеки човек може да го изпита. Те са велики, те са машини! ", показа той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР