Голмайсторите на Лацио и Ювентус - Чиро Имобиле и Кристиано

...
Голмайсторите на Лацио и Ювентус - Чиро Имобиле и Кристиано
Коментари Харесай

Това е най-голямата надпревара за “Капоканониере” от около 60 години насам

Голмайсторите на Лацио и Ювентус - Чиро Имобиле и Кристиано Роналдо, водят невероятна конкуренция за изпълнител номер 1 през сезона в Серия “А”, като италианецът е с 29 попадения, а португалецът - с 28. Толкова с напрежение състезание за наградата “Капоканониере” не е имало от 50-те години на предишния век.

Имобиле изглеждаше сигурен за купата най-хубав голмайстор в Калчото, само че също като своя тим, той не впечатлява с изявите си след поднояваването на сезона. Нападателят пропусна дербито против Милан поради наказване, след което не съумя да се разпише в последните два мача на Лацио. Така той има единствено два гола в последните шест дуела. Междувременно, Роналдо е отбелязал цели 23 гола в последните си 18 турнирни срещи, като не вкара само против Интер, само че пък се регистрира с асистенция за успеха с 2:0. И двамата са били точни по 11 пъти от дузпи през акцията.
The race for top goalscorer is gonna go down to the wire

Ronaldo played a huge catch up game, after 14 games he " only " had scored 6 times while Immobile at that same point had 17 goals pic.twitter.com/EcPjFEZGHt
— Italian Football TV (@IFTVofficial) July 12, 2020 Така за първи път от сезон 1958/59 двама нападатели са вкарали най-малко по 28 попадения след 32-ия кръг в италианския хайлайф. Тогава това реализират Антонио Валентин Анджелило от Интер и Жозе Алтафини от Милан. През сезон 1950/51 пък същото вършат и Ищван Нерш за “нерадзурите” и Гунар Нордал за “росонерите”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР