Голмайсторът на Пирин Благоевград Преслав Йорданов даде интервю пред клубния

...
Голмайсторът на Пирин Благоевград Преслав Йорданов даде интервю пред клубния
Коментари Харесай

Преслав Йорданов: Първото място изисква себераздаване, труд и дисциплина

Голмайсторът на Пирин Благоевград Преслав Йорданов даде изявление пред клубния уебсайт преди следващия кръг от шампионата на Втора лига. Ето какво показа нападателят преди семейството на Септември Симитли.

- Преславе, по какъв начин е настроението? Не мина доста време след мача в неделя и идва нов дуел. Готови ли сте?

- Подготовката за мача мина обикновено. Всичко е обикновено макар, че да, нямаше доста време. Мачът в неделя против Янтра беше тежък, поради терена, само че и поради противника, който се опълчи доста крепко. Наближава нов мач, в който би трябвало да продължим сполучливата си серия.

- През пролетта към момента не си се разписал, макар, че изигра основна роля в 3 от 4-те ни гола досега. Може ли да се каже, че си в нова роля или просто по този начин се получава?

- Не, не бих споделил, че съм в нова роля. Така се получава досега. Надявам още в петък да се разпиша, откривайки головата си сметка в формален мач за 2021 година. Разбира се, най-важното е тимът да побеждава. Няма значение кой бележи. В същото време като нападател се надявам да въвеждам постоянно, тъй като това ми е работата. Но има мачове, в които даваш асистенция, в които провокираш голово състояние, в които участваш в офанзивата. Това е екипен спорт и всичко е подчинено на колектива.

- Първо място в класирането. По-уверени ли ви прави това първо място, дава ли повече сигурност лидерската позиция?

- Има доста мачове до края на шампионата. За нашето самочувствие е добре да сме преди всичко и се надявам за бъдещето да сме непрекъснато първи. Това изисква себераздаване, дисциплинираност и доста труд на терена във всеки мач.
 Уорън Фийни: Всяка победа е значима
Уорън Фийни: Всяка победа е значима

" Всички са подготвени да дадат 110% % от своите благоприятни условия за Пирин "

- Какви са упованията ти за идната среща със Септември Симитли. Не са положителни спомените ни от първия дуел. Какво би трябвало да създадем, с цел да ги заличим?

- Очакванията ми са за победа. Първия мач от сезона загубихме злополучно. Дойде време за реванш и се надявам да победим изрично, и без проблеми в петък. Трябва да продължим да действаме на терена заедно и с огромна воля за победа. Тогава ще успеем и в този дуел.

- Може ли да се каже, че сте надалеч по-сработени спрямо началото на сезона?

- Да, бих споделил, че в този момент към този момент се адаптирахме един към различен на игрището. Във футбола би трябвало време, когато се образува нов отбор. Мисля, че сега сме много по-добър спрямо началото на сезона. Надявам се, че ще продължим да се развиваме.

- Какво ще кажеш за новите попълнения, по какъв начин върви тяхната акомодация?

- Момчетата добре се оправят, въпреки всичко са играли тук и знаят защо става въпрос в тим като Пирин. Няма потребност от особена акомодация. Те са отлични експерти. Справят се добре и са в плюс на тима.

- Какво е посланието ти към почитателите на Пирин?

- Надявам се, че ще се върнат час по-скоро на стадиона, с цел да ни поддържат от самото начало до края на сезона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР