Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд вкара пет гола, а

...
Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд вкара пет гола, а
Коментари Харесай

Манчестър Сити разби Лайпциг, Холанд заби пет гола

Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд вкара пет гола, а Манчестър Сити разруши Република България Лайпциг със 7:0 вкъщи, с цел да в профил противника си с общ резултат 8:1 и да се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за шеста поредна година.

На " Етихад " домакините бяха напрегнат след неуверените си игри напоследък и откакто не съумяха да вземат задатък от първия мач в Германия, само че във вторник " жителите " не оставиха никакво подозрение в превъзходството си, а звездата на вечерта бе Холанд. Норвежкият национал заби пет гола сред 22-та и 57-та минута, а Илкай Гюндоган и Кевин де Бройне прибавиха по едно попадение. По този метод Холанд усъвършенства редица върхове, като на 22 години той е най-младият състезател в историята на Шампионската лига, отбелязал 30 гола в шампионата, като го реализира и най-бързо - за 25 мача. Нападателят към този момент има 39 гола в 36 мача за Сити от началото на сезона. Той записа името си до тези на Лионел Меси и Луис Адриано, които са другите футболисти с пет попадения в един мач от Шампионската лига. Холанд прави най-резултатния сезон в историята на Манчестър Сити, подобрявайки близо 100-годишен връх.

В другия мач от предходната вечер Порто и Интер направиха тъждество 0:0 в Португалия, като по този метод " нерадзурите " се причислиха към градския си противник Милан в четвъртфиналите на шампионата. Италианският клуб имаше преднина от 1:0 от първия дуел и съумя да я опази, въпреки и мъчно. Вратарят на Интер Андре Онана се отличи с няколко положителни спасявания, а в добавеното време Мехди Тареми от Порто поредно уцели страничната и напречната греда. В последна сметка до голове не се стигна и отборът на Симоне Индзаги продължава напред.

За четвъртфиналите в Шампионската лига до този миг са се класирали Манчестър Сити, Интер, Байерн Мюнхен, Милан, Челси и Бенфика. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР