Голите охлюви са едни от най-обезпокояващите вредители, които могат да

...
Голите охлюви са едни от най-обезпокояващите вредители, които могат да
Коментари Харесай

Как да изгоним голите охлюви

Голите охлюви са едни от най-обезпокояващите вредители, които могат да застрашат култивираните растения. Когато стане топло и влажно, те потеглят на рояци в градината или имота и унищожават корените, леторастите и листата на растенията. В резултат на това те стават слаби и по-малко устойчиви на заболявания. Борбата с охлювите не е лесна, само че има потвърдени способи да ги извадите сполучливо от градината си. Ето няколко от тях.

Как да се отървете от голите охлюви?

Приложете клопки за охлюви

За да се отървете от охлюви, можете да поставите листа от зеле, листа от репей или влажни дъски, катранена хартия или парцали върху влажната почва. Охлювите ще се събират там, с цел да се скрият денем от високите температури. След това би трябвало да ги хванете и да ги махнете от градината. Може да се направи и различен тип капан. Достатъчно е да налеете бира в купа, буркан или съд и да поставите няколко такива клопката на местата, където се срещат най-вече охлюви. Интензивната миризма на бира ще примами охлювите в контейнера и ще ги отвлече от растенията. Веднъж паднали в клопката, вредителите към този момент няма да могат да излязат от клопката.

Как да се оправим с охлюви с вълна

Вълната може да се употребява и за битка с охлюви. Така че, можете да покриете лехите с части вълна или да ги разстелите в основата на растенията. Поливаният материал ще се разшири и ще образува компактен предпазен пласт, над който охлювите няма да желаят да се катерят.

Засадете растения, които плашат охлювите
 Голите охлюви унищожават реколтата ви, само че има метод да ги прогоните Голите охлюви унищожават реколтата ви, само че има метод да ги прогоните
Много от хората, които поставят грижа за градината си, ще знаят, че голите охлюви са едни от най – постоянно срещаните вредители. Люби...

Струва си да помислите за това, когато планирате градината си. Можете да засадите в нея растения, които плашат охлювите. Те включват мащерка, настурция, теснолистна лавандула, бял равнец, култивиран чай, лук и чесън. Тези растения могат да бъдат засадени в средата на цветното легло измежду други типове.

Направете натурален препарат против вредители

Можете също да изплашите охлюви с естествен спрей за растения. Смес от течен оборски тор и пелин е идеална за тази цел. 150 г пелин би трябвало да се залеят с пет литра вода и да се наквасен за един ден. Запасът би трябвало да се смеси с разводнен течен оборски тор в съответствие 1:5 или 1:10. Препаратът ще може да се употребява след 3-4 седмици.

Направете писти от гасена вар

Друг метод за битка с охлювите е да се образуват пътеки от гасена вар сред леглата. Това лекарство изгаря деликатната кожа на охлювите и ги убива. Тази процедура се прави най-добре вечер, когато охлювите стартират да излизат от скривалищата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР