Големият талант от школата на Реал Мадрид Константин Костадинов и

...
Големият талант от школата на Реал Мадрид Константин Костадинов и
Коментари Харесай

Големият талант на Реал Мадрид Константин Костадинов: Трябва да вярваш в себе си

Големият гений от школата на Реал Мадрид Константин Костадинов и майка му Калина бяха посетители в четвъртия епизод на подкаста „ Стани по-добър “. Аудио предаването е основано от някогашните баскетболисти Веселин Веселинов и Гергана Брънзова, които имат за цел да ни срещат с известни персони във всеки епизод.

В момента геният на " белите " се намира в Бургас. Баскетболистът на юношеския народен тим до 17-годишна възраст приказва за живота си в Испания и за тренировките в школата на мадридчани.

„ Аз съм малко бургазлийче, на което внезапно животът се промени, отивайки в школата на Реал Мадрид. Много бързо се трансформира безусловно всичко. Още бях свеж, когато отидох в Испания, само че по-късно се оправих. Испанците са отворени хора и ме одобриха сносно. Започнах да упражнявам баскетбол на седем години, имаше публикация за записване в тима на Делфин. Отидох на една подготовка и ми хареса. “

„ Първите няколко месеца в Испания бяха много сложни, тъй като трябваше да науча езика. Там учебното заведение и тренировките вървят ръка за ръка. Ако имаш неприятни оценки, тогава те карат повече да учиш и по-малко да тренираш. Ако нямаш положителни оценки, може да се стигне до опцията да получаваш по-малко игрови минути. Това ще се отрази и на целия подготвителен развой “, показа 17-годишното крило.

„ Не съм от хората, които имат специфичен обред преди даден мач. Слушам музика и по този начин се приготвям за съответната среща. Има доста неща, които би трябвало да подобря в моята игра. Абсолютно всеки един подробност от играта ти може да се усъвършенства, без значение какъв брой си добър. Не би трябвало да се стремиш единствено в една точка. Гледам да ставам по-добър състезател с всяка подготовка. Един екипен състезател постоянно би трябвало да приказва, да оказва помощ на отбора и да бъде положителен. Всичко, което става отвън залата, може да се придвижи и в нея. Аз пребивавам с множеството баскетболисти от моя тим. За да станеш групов състезател, би трябвало да се държиш с тях добре и на открито. “

„ Свикнал съм да играя с по-голяма възрастова група. Когато бях в Делфин, тогава ме взимаха да играя с по-големия набор. Подобна е обстановката и с националния тим. Не изпитвам терзания от това. Трябва да вярваш в себе си. Младите баскетболисти в България би трябвало да упражняват всеки ден крепко и за. В края на тренировката би трябвало да си останал с концепцията, че си подобрил детайл от твоята игра. Малките елементи са най-важните, с цел да станеш по-добър “, разясни Костадинов.

Целият диалог с Константин Костадинов и майка му Калина можете да чуете тук.

Superbasket.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР