Големият сръбски футболист от близкото минало Синиша Михайлович почина на

...
Големият сръбски футболист от близкото минало Синиша Михайлович почина на
Коментари Харесай

На 53 години почина Синиша Михайлович

Големият сръбски футболист от близкото минало Синиша Михайлович умря на 53-годишна възраст след борба с левкемия в последните години. През 2019 Михайлович разгласи, че е диагностициран със болестта. Тъжната новина бе доказана от неговото семейство.

Михайлович има общо 63 мача и 10 за националния тим на Югославия в интервала 1991-2003. Той направи страхотна кариера в Серия А, като изигра над 400 мача в елита на Италия за тимовете на Рома, Сампдория, Лацио и Интер. Михайлович държи върха за най-вече голове в Серия А, маркирани от свободен удар - 28. След края на професионалната си кариера, Михайлович влезе в треньорството и води отборите на Болоня, Катания, Фиорентина, Сампдория, Милан, Торино, Спортинг Лисабон и сръбския народен тим.

Синиша Михайлович е роден във Вуковар, Хърватия (тогава Югославия), само че се дефинира като сърбин, въпреки и да споделя, че смята и Хърватия за своя татковина.

" Той бе неповторим експерт и извънреден човек, беше добър и помагаше на всички. Бори се самоуверено с една ужасна болест. Синиша постоянно ще остане с нас ", се споделя в известието на околните му. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР