Големият скандал с Гари Линекер, който се превърна в тема

...
Големият скандал с Гари Линекер, който се превърна в тема
Коментари Харесай

Би Би Си връща Гари Линекер на екран

Големият скандал с Гари Линекер, който се трансформира в тематика №1 на Острова предишния уикенд, претърпя забавен поврат. 

Би Би Си обяви, че връща на екран един от най-известните си тв водещи, отхвърлен в петък поради острата си позицията си в Туитър против план за закон на държавното управление за миграцията. Той съпостави набелязани ограничения против прекосяващите Ламанша да желаят политическо леговище с политиката на нацистка Германия.

Това провокира талази от мнения - и в двете направления.

Линекер, един от най-великите нападатели в историята на британския футбол, получи невиждана поддръжка. Негови сътрудници отхвърлиха да излязат на екран или да си правят работата - по този начин пропадна освен предаването му " Мач на деня ", а и още две по Би Би Си. Така съботната спортна стратегия бе провалена.

Футболисти и треньори, отпред с Юрген Клоп, също " удариха рамо "  на звездата. Такива прояви имаше и в шоубизнеса, да вземем за пример на концерти на известни банди.

" Гари е значим детайл за Би Би Си и знам какво значи малкия екран за него. Радвам се, че той ще показа нашата емисия идващия уикенд ", сподели генералният шеф Тим Дейви в официално съобщение.

Той се завърна от командировка в Съединени американски щати, с цел да " гаси пожара ".

Първоначално Би Би Си опита да принуди Линекер да се извини, да си изтрие туита, отдръпна думите си и така нататък, само че нищо от това няма да се случи, а по-скоро стана противоположното.

Човекът, който се извини, бе Тим Дейви.

" Всички признават, че този интервал беше сложен за личния състав, сътрудниците, водещите и феновете, написа шефът в официално съобщение. - Би Би Си има анжимента да почита другите отзиви и свободата на изложение. "

Поръчано е и изследване на самостоятелни специалисти за използването на обществените мрежи и метода, по който разпоредбите би трябвало да се ползват за водещите.

Гари Линекер разгласи, че е " благополучен ", че е открито решение и " няма самообладание да се завърне в ефир ". Той е следван в Туитър от повече от 9 милиона души и благодари на всички, които са го подкрепили по време на " тези сюрреалистични дни ".

" Представям спорта в " Би Би Си " от 30 години и съм извънредно горделив да работя за най-хубавата и най-точната медия в света ", съобщи някогашният нападател на Англия.

Започна да се написа, че той е получи предложения от огромни частни малките екрани.

" Колкото и сложни да бяха последните дни, те не могат да се сравнят с обстоятелството да напускаш дома си, с цел да бягаш от гонене или от война и да търсиш леговище в далечна страна ", сподели още Линекер.

Гари Линекер е именуван " Мистър Найс " за безупречното си държание по време на цялата си кариера, за която няма нито един жълт картон. Той е прочут с политическите си позиции в обществените мрежи, измежду които тези против Брекзит и за мигрантите.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР