Големият проблем на общините е липсата на достатъчно кадри в

...
Големият проблем на общините е липсата на достатъчно кадри в
Коментари Харесай

Министър Йоловски: Проблем за общините е липсата на кадри в областта на информационните технологии

Големият проблем на общините е неналичието на задоволително фрагменти в региона на осведомителните технологии. Това съобщи пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия министърът на електронното ръководство, който отговаряше на настоящи въпроси, свързани с дигитализацията на административните услуги.

„ Трудно е да се наемат дълготрайно квалифицирани фрагменти и те да бъдат арестувани заради ниското възнаграждение “, уточни Йоловски за неналичието на фрагменти в общинските администрации. 

Той увери, че забележителна част от българските общини дават услуги по електронен път през единния портал на Министерството на електронното ръководство, само че призна, че към момента има и доста административни услуги, които не престават да се правят на хартия. 

„ През годините са правени няколко опита за централизирано създаване на услугите на общинските администрации. Нито един от тези опити за основаване на централизирана система не е довел до стремежи резултат, защото тези опити са правени от централизирана конструкция. В случая в предишното това е било Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Общините са независими административни органи, които по закон сами вземат решение за методите, по които дават административно обслужване, в това число и по електронен път “, уточни министърът. 

Министър Йоловски заяви още, че следва да стартира работа по осъвременяването на подзаконовата нормативна уредба в областта на електронното ръководство, щом новоприетият Закон за електронното ръководство бъде оповестен в Държавен вестник. 

Във връзка с наближаващите локални избори министърът напомни, че уговорките на ръководеното от него министерство включват машините за гласоподаване и видеонаблюдението, само че не включват системата за преброяване на бюлетините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР