Големият проблем на Европа е времето: До каква степен Европа

...
Големият проблем на Европа е времето: До каква степен Европа
Коментари Харесай

Как Европа ще се нагоди към новата декада

Големият проблем на Европа е времето: " До каква степен Европа ще успее през идващите 3-4 години да се препозиционира в един свят, който е много по-различен от света, който беше в 2010 година ".

Това сподели пред БНР политологът Иван Кръстев - началник на Центъра за демократични тактики и откривател в Института по филантропични и обществени науки във Виена.

Той посочи, че предстоят основни избори в разнообразни страни в света и уточни като изключително значим избора на президент на Съединени американски щати. " Има и спорове - като този в Близкия изток - Иран и Ирак, който ни подсетиха последните няколко дни, които могат да трансформират света по трагичен метод ", сподели още Кръстев.

Според него извънредно значимо за 2020-а година ще е и дали светът ще влезе в нова икономическа рецесия. В предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " политологът разяснява и идните избори за президент на Съединени американски щати: " С президент демократ тонът във връзка с Европа най-вероятно ще бъде изменен, отношението към Европейски Съюз ще бъде по-позитивно.

Но да се допуска, че изборът на който и да било ще трансформира Европа още веднъж в най-важния стратегически район за Съединени американски щати, съгласно мен е заблуда. Който и да бъде президент на Съединени американски щати, Европа няма да бъде приоритет на Америка. Американската политика от тази позиция е внезапно изменена.

Отношенията сред Съединени американски щати и Китай са това, което ще образува американската политика през идващото десетилетие ".

Той уточни огромната поляризация на американското общество: " Става дума за едно общество, което е в революция със себе си ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР