Големият двигател на събития в момента е войната в Украйна.

...
Големият двигател на събития в момента е войната в Украйна.
Коментари Харесай

Мерките на правителството могат да задвижат инфлацията нагоре

Големият мотор на събития сега е войната в Украйна. Това мнение изрази в " Нашият ден “ Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система.

" Няма по какъв начин да избягаме от това, защото цяла Европа сега на процедура се чуди по какъв начин доста бързо да замести своята взаимозависимост от съветски нефт, газ и всевъзможни други доставки, включително и скъпи метали ", уточни той.  

Забавящият се стопански растеж и вероятностите за в допълнение утежняване на икономическото показване обаче не са единственият проблем за Европейската централна банка.

Благодарение на продажбата на оръжия за Украйна износът надвишава всички върхове до този миг. Наблюдава се растеж на заплатите в IT бранша, в малките екрани и мобилните оператори те надвишиха 4000 лева Според специалистите в края на март е имало близо 2 благ. 270 работещи наемници в България, което приказва за ниска безработица. От Европейската централна банка настояват, че лихвите потеглят нагоре от юли.

" Правителството прекомерно доста се разпилява в своите ограничения и се пробва да гаси по едно и също време доста пожари.  В резултат на което те няма да доведат толкоз интензивно до резултата, който ръководещите желаят да реализират. Борим се с високата цена на хляба, вкарваме нулево Данък добавена стойност. В контра на това махаме ниското Данък добавена стойност за алкохола. Опитваме да борим високата цена на горивото. Едновременно с това се опитваме да субсидираме електрическата енергия на компаниите. Това може да задвижи инфлацията нагоре ", споделя Адриан Николов. 

По думите на специалиста това, което България изживяваше с Русия като стопански връзки, се трансформира в политически инструмент. " Ние дълги години смятахме, че можем да оставим настрани тежкия властнически режим в Москва и да употребяваме само техните евтини запаси, а в този момент се оказа, че това се трансформира в политическо оръжие против нас ".

Мнението в елементи чуйте в звуковия файл. 

По обявата работи: Наталия Маева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР