Големият дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан почина на 88

...
Големият дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан почина на 88
Коментари Харесай

Почина великият моден дизайнер Пако Рабан

Големият дизайнер, парфюмерист и предприемач Пако Рабан умря на 88 години, заяви вестник " Льо Монд ".

Той беше влюбен в Бретан, където и умря. Великият френско-испански фешън дизайнер Пако Рабан умря в Портстал на 88-годишна възраст , стана ясно през днешния ден. Дизайнерът, който беляза света на модата за повече от половин век, имаше къща на брега на морето.

Paco Rabanne, the Spanish-born designer synonymous with a Space Age aesthetic and best-selling perfumes, has died at age 88 in Portsall, France.
— WWD (@wwd)
Пако Рабан, от баски генезис, намира леговище във Финистер, департамент в Бретания през февруари 1939 година дружно със фамилията си. Оттогава той изпитва непоколебима обич към района Морле, където живее, както и към квартала Рекувранс в Брест.

" Не всеки може да бъде звезда. Трябва да знаете по какъв начин да бъдете умни (...) Основното е да накарате хората да приказват за вас, да се отличавате от другите. Никога не копирайте ", споделя той на учениците от лицея La Croix-Rouge в Брест, с които се среща през 2010 година

Le couturier Paco Rabanne est mort à l’âge de 88 ans
— Le Monde (@lemondefr)
Пако Рабан, първенецът на металните облекла, е прочут с възприятието си за формула и екстравагантност. Отвъд стилните сцени на висшата мода, бретонецът по душа, който твърди, че е виждал Бог и извънземни, умееше да влиза в заглавията на вестниците със своя усет към паранормалното. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР