Големите температурни амплитуди не спират. Сняг, дъжд и бурни ветрове,

...
Големите температурни амплитуди не спират. Сняг, дъжд и бурни ветрове,
Коментари Харесай

Ето няколко важни съвета как да се грижим за кожата си през зимата

Големите температурни амплитуди не стопират. Сняг, дъжд и бурни ветрове, градуси от -10 до +10 се менят всеки ден. Всичко това оказва най - огромно въздействие на кожата на лицето ни и поради това би трябвало да поставяме особена грижа за нея.

Как би трябвало да вършим това описаха и демонстрираха пред novini.bg Юлиана Белчева и Мария Господинова.

През зимния сезон всичките кожи са доста податливи защото времето е студено, а у дома е топло. Затова кожата се изсушава и би трябвало хидратация. Това може да се прави и у дома, и от козметик.

Ако въпреки всичко някой избира да си прави хидратиращите процедури у дома може да си направи пилинг, по-късно да си постави маска с хидратиращ резултат, а по-късно и ампула, която също е с висока хидратация.

Обикновено би трябвало постоянно да се натъртва на челото, брадичката, скулите и носа. Това са зоните, които най-вече се повлияват от температурите.

Хубаво е сходни процедури да се вършат един път на две седмици.

На кожата голямо въздействие има и мръсният въздух.

През зимния сезон би трябвало да се прави и постоянно разчистване на лицето. Тогава нормално кожата става извънредно акнеична, изключително при хората над 30 години. Причина за това е неналичието на слънце, мръсният въздух, храната, която ядем.

Целогодишно би трябвало да се употребяват и слънцезащитни кремове с висок фактор. Независимо, че през зимния сезон няма слънце, кожата би трябвало да се пази. Задължително сходни кремове би трябвало да се употребяват, когато сме в планината.

Важно е да се грижим и за ръцете си. Те са другата част, на която извънредно доста въздействат температурите.

Как да запазим кожата си свежа и по какъв начин да разберем кой крем е най – подобаващ за нас може да видите по-късно ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР