Големите световни лаборатории започнаха да изследват свойствата на материала LK-99,

...
Големите световни лаборатории започнаха да изследват свойствата на материала LK-99,
Коментари Харесай

Големите лаборатории не потвърдиха свръхпроводимостта на материала LK-99 при стайна температура

Големите международни лаборатории започнаха да изследват свойствата на материала LK-99, открит от южнокорейските учени, който безусловно взриви научния свят с демонстрираната от него свръхпроводимост при стайна температура и нормално атмосферно налягане. Сега в Nature бе оповестена научна публикация, в която са дадени линковете на тези съществени лаборатории, като нито една от тях не можа  вярно да синтезира материала LK-99 и да показва тази свръхпроводимост. Тоест, това събитие не бе научно потвърдено.

Първоначално откривателите се пробваха да получат LK-99, следвайки процеса, разказан от корейския екип, който включва разбъркване на прахообразни съставни елементи и два стадия на нагряване до 925 °C. Тук вероятно има нещо по-особено, тъй като тези високи температури и потреблението на олово провокираха усложнения измежду репликаторите, които единствено обявиха, че тези дейности са рискови.

За да потвърдят структурата и идентичността на този материал, специалистите използваха рентгенова дифракция – техника за атомно визуализиране. Екипът от Бейханг стигна до заключението, че структурата на тестът им е „ мощно съвместима “ с тази на LK-99. Само че не е същата.

Съавторът на екипа от Националната физическа лаборатория, физикът Веерпал Сингх Авана, призна, че има дребни разлики сред техния пример и този на корейския екип. „ Нашият LK-99 е доста подобен с този, за който е обявено, че е свръхпроводим LK-99 “, споделя той. Но явно не е същият.

Любопитно е, че Nature не дава повече информация и единствено споделя, че научната общественост е мощно скептична към опциите на LK-99. Но най-малко излиза наяве, че южнокорейските образователни са дали на някои сътрудници частици LK-99 за проби и проби. Тази липса на съответна информация може да значи, че следва нещо огромно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР