"Големите промени в сектор „Земеделие” могат да дойдат от следващата

...
"Големите промени в сектор „Земеделие” могат да дойдат от следващата
Коментари Харесай

Съвет към потребителите: Вижте списъка с опасните партиди шоколадови яйца в сайта на БАБХ

"Големите промени в бранш „ Земеделие” могат да дойдат от идната година, когато влезе в деяние новият стратегически проект. Дотогава би трябвало да създадем мостово финансиране за производителите, тъй че те да могат да устоят и да преминат необезпокоявани интервала с Коронавирус рецесията и рецесията с войната в Украйна”.

Това съобщи заместител земеделският министър Иван Христанов в студиото на „ Събуди се” по

„ През миналата година удвоихме Коронавирус помощта. Тя беше 72 млн.лв., а ние я направихме 143 млн.лв.”, означи той.

По думите му с Министерството на финансите при започване на идната седмица се чака да бъде приключена още една спомагателна мярка в помощ на бранша.

„ Упреците към нас са най-много във връзка с това какъв брой бързо се управляват процесите. Истината обаче е, че ние нямаме доста благоприятни условия да понижаваме периодите, защото има известия, след тях - удостоверение, следва и погашение на суми. Искания от вида „ през днешния ден или на следващия ден би трябвало да платим” са неизпълними, без значение какъв брой съпричастни сме ние”, сподели още Христанов.

На въпрос дали е допустима далавера с цените на питателните артикули към Великден, той отговори: „ Очакваме далавера във всички посоки. Колегите от Национална агенция за приходите потвърдиха, че те са готови да предотвратят сходни дейности. Сигурен съм, че в Министерството на стопанската система също са готови. Нашата работа е да влияем посредством БАБХ, заповедите са направени. В понеделник или вторник ще бъдат подписани”.

По думите му се чака далавера на цените във връзка с яйцата и агнешкото на пазара „ Потребителите, които желаят да поддържат българското земеделие, би трябвало да търсят синия щемпел, който разпознава българското производство”, означи зам.-земеделският министър.

Относно изтеглянето на шоколадови яйца от пазара поради подозрение за салмонела, той разяснява, че се вършат непрекъснато осведомителни инспекции, тъй че търговците да знаят кои са въпросните партиди.

„ Повечето от тях към този момент са изтеглени. Представители на веригите ни увериха, че всичко допустимо е направено. Съветвам и търговците, и потребителите да видят листата с партидите на уеб страницата на БАБХ и да се уверят, че нямат артикул от тях”, сподели Иван Христанов. И добави, че все още няма докладвани случаи на инфектирани, които вероятно биха имали връзка с проблема.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР