Големите печалби на компаниите за луксозните стоки помогнаха на шефа

...
Големите печалби на компаниите за луксозните стоки помогнаха на шефа
Коментари Харесай

Идва ли краят на златната ера за най-богатия европеец?

Големите облаги на фирмите за първокласните артикули помогнаха на шефа на LVMH Бернар Арно, който е най-богатият европеец, да изпревари изпълнителния шеф на Tesla Илон Мъск като най-богатия човек в света по-рано тази година. Когато беше в своя пик, благосъстоянието на Арно възлизаше на 200 милиарда $. Това се случи с помощта на възвърналия се интерес на марките на LVMH, като Christian Dior и Louis Vuitton.

Оттогава благосъстоянието му е намаляло и в този момент той е на второ място в листата на милиардерите. Вероятно ще изпадне с още места, тъй като потребителите стартират да лимитират разноските си за първокласни артикули на фона на стопански разтърсвания.

Печалбите на LVMH за третото тримесечие разкриват, че купувачите се отхвърлят от първокласни артикули - изключително в Съединени американски щати и Европа. Продажбите на групата са нарастнали с 9% до 19,9 милиарда евро през интервала, което е по-бавен ритъм на напредък, в съпоставяне със 17% през предходното тримесечие, Цитирани Fortune.

Ръстът на приходите не е по този начин осезателен в някои от основните подразделения на конгломератите, в това число фешън и кожени произведения. Продажбите се намалиха също с 10% при виновността и спиртните питиета, което съгласно LVMH е фактор за " нормализиране на търсенето след Covid и продължаващите високи равнища на запасите на неговите търговци на дребно ".

Едно е ясно очевидно - темпът на напредък в продажбите на първокласни артикули демонстрира, че откакто пандемията от COVID-19 накара хората да харчат за артикули от висок клас, поради спестявания, то в този момент нещата се обръщат. LVMH съумя да се възползва от тази вълна и компанията означи скок по време на пика на пандемията.

LVMH е измежду най-големите компании в Европа по пазарна капитализация, както и водач в първокласния сегмент и като цяло в промишлеността. Резултатите на LVMH може да дефинират тона за други марки, в това число Hermès и Kering, когато приказваме за облагите им.
 Една от най-доходоносните промишлености в Европа е изправена пред спад
Една от най-доходоносните промишлености в Европа е изправена пред спад

Слабото търсене може да заплаши пазара на първокласни артикули

Френският милиардер Арно има 169 милиарда $ персонално благосъстояние съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg. Но като ръководител и основен изпълнителен шеф на LVMH, благосъстоянието му значително е обвързвано с акциите на първокласния конгломерат, в това число големият дял от 97,5% в първокласната марка Dior.

Неговото благосъстояние се трансформира с възходите и паденията на първокласната промишленост. Цената на акциите на първокласни акции като LVMH падна, което от своя страна понижи и благосъстоянието на Арно. През май, да вземем за пример, благосъстоянието на магната се срина с 11,2 милиарда $ за ден, откакто цената на акциите на компанията претърпя удар.

И въпреки всичко той съумя да админе Мъск по благосъстояние няколко пъти през последната година. Между 2020 година и 2021 година положението на шефа на LVMH се е удвоило от 76 милиарда $ на 186,3 милиарда $, съгласно оценка на Forbes.

Въпреки че едно от петте деца на 74-годишния изпълнителен шеф е готово да поеме ролята на Арно, той може остане на поста си още. Миналата година LVMH усили възрастта за пенсиониране на своя ръководител и основен изпълнителен шеф от 75 на 80 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР