Големите китайски градове издадоха предупреждения за опасно високи температури, като

...
Големите китайски градове издадоха предупреждения за опасно високи температури, като
Коментари Харесай

Екстремни жеги в Китай

Големите китайски градове издадоха предизвестия за рисково високи температури, като в Пекин се чака те да доближат над 36 градуса по Целзий (97 F) в понеделник, съобщи " Ройтерс ". Китай се приготвя за още една година на рекордни температури, които могат да застрашат доставките на електрическа енергия, културите и нежната стопанска система.

Страната към този момент страда от горещи талази в няколко елементи на страната от март. Наскоро провинция Юнан беше обхваната от температури над 40 градуса по Целзий, което е изключително тежко за електрическите мрежи, защото милиони хора стартират да включват климатиците в домовете си.

През последните няколко дни провинция Шандонг и Пекин издадоха предизвестия за горещини. В гъсто обитаеми градове като Дзинан, Тиендзин и Джънджоу се чака температурите да скочат до 37 градуса по Целзий.

Китайската метеорологична администрация предизвести районите да се приготвят за по-екстремни горещини тази година. Спорадични горещи талази се появяват преди нормалния летен сезон - също изключително обезпокоително за селскостопанския бранш.

Повредените култури могат да покачат цените на храните, да изострят инфлацията и да окажат напън върху китайската стопанска система, до момента в който тя се пробва да се възвърне от тригодишната политика на нулево разпространяване на Коронавирус, която спря растежа.

Юнан на югозапад, прочут исторически с мекото си време, е имал единствено 35 милиметра дъжд за годината до 20 април, заяви неотдавна държавната телевизия CCTV. Валежите в столицата на провинцията Кунминг са били по-малко от 8 мм, което е най-малкото, откогато се водят доклади.

Последната оценка на Световната метеорологична организация (СМО) предвижда огромна възможност метеорологичният феномен " Ел Ниньо " да се завърне по-късно тази година.

„ Развитието на " Ел Ниньо " най-вероятно ще докара до нов скок в световното стопляне и ще усили шанса за разтрошаване на температурни върхове “, сподели генералният секретар на СМО, Петри Таалас.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР