Големите икономически играчи трябва да направят усилия, за да спрат

...
Големите икономически играчи трябва да направят усилия, за да спрат
Коментари Харесай

Министър Лорер предлага да инвестираме във водород, за да постигнем енергийна независимост

Големите стопански играчи би трябвало да създадат старания, с цел да спрат измененията в климата. В това отношение Европа води. Целта ни е до 2030 година Нашите излъчвания от въглероден окис да са на половина. Отговорът на това изпитание включва понижава на търсенето на сила на половина, по този начин и ограничения по позеленяването на предлагането на силата. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа по време на разкриване на форума " Бъдещето на водорода в България ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ За страдание в Европа избухна война. Тя подтиква Европейски Съюз да стартира една напълно нова територия, а точно енергийната самостоятелност на целия континент. Целта е освен да имаме по-екологично чист континент, само че да имаме и енергийна суверенност “, акцентира той.

„ В кратковременен проект изисква към момента фосилни горива, само че това, което ни събира тук са средносрочният и дълготрайният проект за това по какъв начин Европа намира заместващи енергийни източници. ВЕИ, за които от дълго време се приказва, ще бъдат възприети в стопанската система с доста по-голяма скорост “, призна министър Лорер.

„ Новото гориво, което се задава и което държи в себе си обещанието Европа да стане самостоятелна е водородът. Водородът е нещо ново и той крие доста незнайни. Макар потребността от него да е огромна, софтуерната подготвеност на предприятията не е там. Затова е извънредно значимо Европа и България да влагат съществени средства в създаването на технологии, взаимно с академията и бизнеса, тъй че оптимално бързо да достигнем подготвеност на тези технологии, да бъдат пълноценно заместващо гориво за нашата стопанска система “, предлага министърът на нововъведенията и растежа.

Лорер направи и базови планове на разноските, които ще са нужни, да се построи атомна инфраструктура в Европа. „ Между 20 и 40 милиарда лв. за тръби и 11 милиарда евро за предпазване на водород под разнообразни форми “, стана ясно от думите му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР