Големите фаворити в мъжката схема на Уимбълдън Роджър Федерер, Новак

...
Големите фаворити в мъжката схема на Уимбълдън Роджър Федерер, Новак
Коментари Харесай

Федерер, Надал и Джокович безпроблемно на четвъртфинал

Големите любимци в мъжката скица на " Уимбълдън " Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал се класираха за четвъртфиналите в шампионата след чисти победи над противниците си при започване на втората седмица. Двубоите на всеки един от тях продължиха по-малко от два часа, заяви Дневник.

Осемкратният отличник Федерер се класира за своя 17-и четвъртфинал в Лондон и общо 55-и в шампионатите от Големия шлем. Маестрото надделя Матео Беретини от Италия с 6:1, 6:2, 6:2 за едвам 75 минути. Швейцарецът не срещна никакви проблеми против 20-ия в международната класация и се приближи с една стъпка към желан полуфинал с Рафаел Надал.

В мача с Беретини Федерер завоюва 88% от точките разиграни при своя първи сервис, като съвсем не грешеше. Маестрото даде единствено една точка за пробив в хода на целия дуел и записа 24 уинъра, при едвам пет непредизвикани неточности.

От другата страна на мрежата Беретини просто нямаше отговор на играта на Федерер. В идващия кръг швейцарецът ще се изправи против Кей Нишикори, който победи Михаил Кукушкин с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Уверено напред продължи и Рафаел Надал, който наподобява все по-впечатляващо на кортовете в Лондон. Испанецът, който има две трофеи в шампионата, победи с 6:2, 6:2, 6:2 Жоао Соуса. Матадорът се нуждаеше от единствено 1.46 часа, с цел да стигне до третата си трисетова победа в четири мача дотук в конкуренцията. В четвъртфиналите Надал ще играе със Сам Куери.

Убедителен беше и първенецът Джокович, който беше по-бърз от Надал с две минути. Сърбинът победи Юго Юмбер с 6:3, 6:2, 6:3 и си обезпечи мач с Давид Гофен.

Денят донесе и две огромни изненади при дамите – отпаднаха международната №1 Ашли Барти и 15-годишната сензация Кори Гоф. Австралийката Барти загуби с 6:3, 2:6, 3:6 от представителката на Съединени американски щати Алисън Риске.

Така Риске предотврати конфликт сред Барти и носителката на 23 трофеи от Шлема Серена Уилямс.

В различен завладяващ мач Гоф загуби от някогашната №1 Симона Халеп. Румънката се наложи с 6:3, 6:3 единствено за час и 17 минути.

Турнирът завърши още за Петра Квитова, изгубила от Йоана Конта, както и за Каролина Плишкова, която загби изненадващо чешкото дерби с Каролина Мухова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР