Големите енергийни компании в Европа искат да се върнат към

...
Големите енергийни компании в Европа искат да се върнат към
Коментари Харесай

Newsweek: Енергийните компании на ЕС се връщат към големите договори с РФ

Големите енергийни компании в Европа желаят да се върнат към нормалната активност с Русия, без значение от спора в Украйна и настоящите санкци във връзка с РФ, написа Newsweek. Потвърждение са трите огромни съглашения на „ Газпром ”. Една от най-големите покупко-продажби стана обновеното съглашение за преференциален продан на активи сред „ Газпром” и Wintershall, дъщерна компания на немската BASF.

Второто съглашение е подписано сред „ Газпром” и европейски акционери за взаимна планова компания. В този консорциум влизат немският холдинг BASF и енергийната компания E.On, френската компания Engie, австрийската нефтогазова компания OMV и холандско-британската нефтогазова компания Royal Dutch Shell. Този консорциум ще поставя втора тръба на „ Северен поток”, което ще обезпечи на Русия опция да доставя за Германия спомагателни количества газ, заобикаляйки Украйна.

Третото съглашение допуска присъединяване на австрийската OMV в създаването на сектор в Уренгойското нефтогазово находище, отбелязва изданието.

Тези съглашения показват двустранната заинтригуваност от партньорството – както от страна на Европейски Съюз, по този начин и от страна на Русия. На Европа й би трябвало газ, а РФ се нуждае от технологии и пазар, написа Newsweek.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР