Големите чаши за вино, които забелязах за първи път в

...
Големите чаши за вино, които забелязах за първи път в
Коментари Харесай

„Аз съм лекар и имам съвет, който може да ви помогне да ограничите количеството вино, което пиете“

Големите чаши за вино, които забелязах за първи път в Съединени американски щати, постоянно са ми се коствали, че прекаляват. Но бихте ли повярвали, че по-малките чаши за вино могат да оказват помощ за ограничение на пиенето?

Проучване на университета в Кеймбридж откри, че премахването на най-големите чаши в питейните заведения – в множеството случаи тези от 250 ml – може да понижи междинното количество продадено вино единствено с под 8%. Не е чак толкоз огромна смяна, само че предлагането на чаши от единствено 175 мл може да накара клиентите да пият по-малко алкохол, настояват откривателите.

Консумацията на алкохол е петата най-голяма причина за преждевременна гибел и заболявания в международен мащаб. През 2016 година той аргументи почти три милиона смъртни случая по света. Има доста фактори, които въздействат върху това какъв брой пием, от реклама и етикетиране до наличност и цена – а в този момент и размер на чашата.

Екипът на Кеймбридж изследва 21 лицензирани пространства (главно пъбове), с цел да види дали премахването на най-голямата им порция...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР