Големи усилия се полагат България да остане енергийно зависима от

...
Големи усилия се полагат България да остане енергийно зависима от
Коментари Харесай

Александър Николов: Големи усилия се полагат България да остане енергийно зависима от Русия


Големи старания се поставят България да остане енергийно подвластна от Русия. Отмяната на решението да се търси диверсификация при доставките на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй " е неуместно и рисково деяние. Надявам се Народното събрание да поправи тази нелепост. Това разяснява в предането на " Сега " " (О)позиция " някогашният министър на енергетиката . Николов разкритикува като недомислена и концепцията на служебния министър на енергетиката за въвеждане на две цени за тока за битовите консуматори.

Потреблението на ток за бита е минимално спрямо индустриалното ползване. И точно там се получава огромното деформиране, като се облагодетелстват огромни консуматори. Само България обезпечено изплаща обезщетения, без да слага никакви условия за енергийна успеваемост и финансови разноски, аргументира се някогашният министър на енергетиката. Николов твърди, че двете цени за бита съставляват квази-данък, като се санкционират семействата, които употребяват над избран таван. Бившият министър изясни, че не цената на електричеството у нас е проблем, а равнището на приходите, съпоставени с общоевропейското ниво. Проблем е и че настоящият кабинет не прави нищо за енергийната беднотия, за която към този момент има готови документи, съобщи Николов. 

Идеята на министър Христов да изравни цените на парното, газа и електричеството " оправда " с дългото престояване на Христов в Русия, " където всичко се управлява от горната страна надолу ".

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР