Големи филмови звезди на Холивуд даряват по един милион щатски

...
Големи филмови звезди на Холивуд даряват по един милион щатски
Коментари Харесай

Големи филмови звезди на Холивуд даряват по един милион щатски долара в подкрепа на стачкуващите си колеги

Големи кино звезди на Холивуд подаряват по един милион щатски $ в поддръжка на стачкуващите си сътрудници, заяви Франс прес. 

Сред донорите са Мерил Стрийп, Джордж Клуни, Мат Деймън, Дуейн Джонсън, Леонардо Ди Каприо, Никол Кидман, Джулия Робъртс, Опра Уинфри. Те ще основат фонд за поддръжка на актьорите, добавя Българска телеграфна агенция. 

Гилдията на екранните артисти стачкува от средата на юли. Сред настояванията са по-добро възнаграждение и регулации в потреблението на изкуствен интелект в кино и телевизионната промишленост. Тъй като сценаристите също стачкуват, производството на филми и сериали в Съединени американски щати на практика е спряно. 

Средствата във фонда за поддръжка на актьорите са събрани през последните три седмици и възлизат на повече от 15 млн. щатски $. 

" Развлекателният бранш е в рецесия и синдикалната организация на театралните артисти получава 30 пъти повече претенции за финансова поддръжка спрямо интервала преди стачката ", се споделя в известие на фондацията, която ще ръководи набраните средства. 

Тази поддръжка цели актьорите да могат да заплащат отговорностите си, да не изгубят домовете си, да хранят фамилиите си, да заплащат медицинските си разноски, да купуват медикаменти, се споделя още в известието. 

Макар някои артисти да са извънредно добре платени, 86 % от 160 000 членове на синдикалната организация печелят по-малко от 26 500 $ годишно, разгласи актрисата Фран Дрешър, ръководител на синдиката на Гилдията на екранните артисти пред " Ню Йорк таймс ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР