Големи ефективни осъдителни присъди получиха обвиняемите по делото Иванчева. 20

...
Големи ефективни осъдителни присъди получиха обвиняемите по делото Иванчева. 20
Коментари Харесай

Спецсъдът осъди Иванчева, Петрова и Дюлгеров на общо 47 години затвор

Големи ефикасни неоправдателни присъди получиха обвинените по делото Иванчева. 20 години затвор за някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева за получен рушвет от строителен бизнесмен, заместничката ѝ Биляна Петрова получи 15 години, а медиаторът Петко Дюлгеров - 12 години отнемане от независимост. Тримата оповестиха, че ще апелират присъдите, a в правосъдната зала се стигна до напрежение. Подробности от Иво Никодимов.

Съдът се стимулира, че има доказателства за това, че Иванчева е поискала 187 хиляди и 500 евро рушвет от Александър Ваклин, а за останалата сума до 500 хиляди евро не откри доказателства. Според съда, Иванчева е употребила насила посредством корист със служебното си състояние. Биляна Петрова е била неин помощник, а Петко Дюлгеров - медиатор.

Тримата оповестиха, че ще апелират присъдите.

Постановява се и налагането на санкции. 10 хиляди лв. за Иванчева, 15 хиляди - за Петрова и 12 хиляди - за Дюлгеров, както и конфискация на несъмнено тяхно имущество.

Преди правосъдното съвещание Иванчева и Петрова обявиха, че чакат оправдателни присъди.
Десислава Иванчева: Очакваме оправдателни присъди, защото както видяхте доказателства няма, а всички доказателства, които са събрани против нас отпаднаха и се сгромолясаха. Биляна Петрова: Няма по какъв начин да има доказателства, тъй като нищо не е правено. Не са желани пари и не са получавани пари. Това беше една режисура.Петко Дюлгеров: Това е една провокация, доста добре замислена. Аз ви споделих, той (Александър Ваклин - б.р.) си приказва на 9-ти с предложения от прокуратурата, по какъв начин да махнем Иванчева, би трябвало да намерим топъл контакт.Илиян Рангелов: Съгласни сме с неоправдателните диспозитиви на присъдата. Ще преценим деликатно оправдателната част, ще я проучваме, откакто проучим претекстовете на съда в цялост и ще изложим своите претекстове в митинга.

До напрежение в залата се стигна, откакто съдът реши, че заради обстоятелството, че Иванчева и Петрова имат поддръжка от избрани публични среди, това би могло да им помогне да те да се укрият, в случай че бъдат на независимост, защото получават тежки присъди над 10 години затвор и размени ограниченията им за неотклонение от " Домашен арест " в " Задържане под стража ".

Това провокира отрицателна реакция от страна на околните на Иванчева, а поради непочтено държание в постройката на съда беше арестуван и медийният консултант на Иванчева Петър Кърджилов, с цел да му бъде формиран сигнален протокол. Това също увеличи пристрастеностите в края на правосъдното съвещание.

Петрова и Иванчева бяха арестувани и отведени в ареста тъкмо два дни преди да се навърши една година, откогато бяха задържани пред Спортната палата в София. Това се случи на 17 април 2018 година.

 Арестуваха кмета на регион Арестуваха кмета на регион "Младост " Десислава Иванчева (СНИМКИ+ВИДЕО)
Двама задържани пред Министерството на спорта в София. Операцията е по линия на противопоставяне на корупцията, научи репортерът ни Явор Симов. До мом...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР