Goldman Sachs планира сериозни съкращения на работни места, за да

...
Goldman Sachs планира сериозни съкращения на работни места, за да
Коментари Харесай

Goldman Sachs планира големи съкращения, бизнесът се забавя

Goldman Sachs възнамерява съществени съкращения на работни места, с цел да противодейства на внезапния спад в  бизнеса. Инвестиционната банка ще освободи 4000 чиновници от началото на идната година - до 8% от световната й работна мощ.

Подробностите за това по какъв начин ще бъдат наранени разнообразни офиси и елементи от бизнеса към момента се завършват, написа Военновъздушни сили.

Компанията отхвърли коментар.

Главният изпълнителен шеф Дейвид Соломон неведнъж изрази угриженост за икономическите вероятности през последните месеци, като акцентира, че клиентите са внимателни и това го кара да бъде внимателен в разноските.

Приходите от капиталовото банкиране се сринаха тази година, защото икономическата неустановеност и спадът на пазара попречват сливанията и борсовите листвания.

Общите доходи в Goldman Sachs са спаднали с 20% през деветте месеца на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната година, когато бизнесът бе в напредък. Печалбите спаднаха още по-рязко.

Една от най-старите капиталови банки в света, която дава работа на почти 49 000 души, към този момент редуцира стотици работни места по-рано тази година.

Тази година се чака и бонусите да бъдат по-малки.

„ Продължаваме да виждаме насрещни ветрове по нашите разходни линии, изключително в близко бъдеще. Задействахме избрани проекти за понижаване на разноските, само че ще отнеме известно време, с цел да осъществяваме изгодите. В последна сметка ще бъдем гъвкави в набора от благоприятни условия ”, означи Соломон.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР