Goldman Sachs Group Inc (GS.N) заяви в четвъртък, че приключва

...
Goldman Sachs Group Inc (GS.N) заяви в четвъртък, че приключва
Коментари Харесай

Първа голяма банка от Уолстрийт напуска Русия

Goldman Sachs Group Inc (GS.N) съобщи в четвъртък, че завършва интервенциите си в Русия, трансформирайки се в първата огромна банка на Уолстрийт, която напуща страната след нахлуването на Москва в Украйна, предава CNBC.

„ Goldman Sachs приключва бизнеса си в Русия в сходство с регулаторните и лицензионните условия “, сподели представител на банката. „ Ние сме фокусирани върху поддръжката на нашите клиенти по целия свят при ръководството или приключването на към този момент съществуващи отговорности на пазара и обезпечаването на благосъстоянието на нашите хора. “

Този ход е последният знак за възходяща изолираност на Русия. Технологични компании, в това число Apple и Гугъл, и разплащателни компании като Visa и Mastercard бяха измежду първите, които се отдръпнаха от Русия, следвани от търговски марки, в това число McDonald`s и Starbucks.

Данните демонстрират, че множеството огромни американски банки имат скромни интервенции в Русия. Citigroup има най-голяма експозиция към края на 2021 година – 9.8 милиарда $. Според анализаторите на Bank of America Goldman се прави оценка на 940 милиона $ обща експозиция, в това число 650 милиона $ заеми.

Междувременно банки, в това число JPMorgan Chase, Bank of America и Morgan Stanley, не разкриват своята експозиция в Русия в документите си, което допуска лимитирани покупко-продажби със страната, съгласно анализаторите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР