Голдън Стейт Уориърс започнаха успешно защитата на титлата си в

...
Голдън Стейт Уориърс започнаха успешно защитата на титлата си в
Коментари Харесай

Уориърс стартираха по шампионски с успех над ЛеБрон и Лейкърс

Голдън Стейт Уориърс започнаха сполучливо отбраната на купата си в Националната баскетболна асоциация (НБА) след победа над Лос Анджелис Лейкърс със 123:109 точки вкъщи. В зала „ Чейс Сентър “ в Сан Франциско, Калифорния, „ воините “ отпразнуваха приемането на шампионските си пръстени с безапелационен триумф над „ езерняците “.

Над всички за спечелилите бе огромната им звезда Стеф Къри, който приключи с 33 точки, шест битки, седем асистенции и четири обири. 20 добави Андрю Уигинс, в това число 4/7 от тройката. Клей Томпсън способства с 18 пункта за към 20 минути на паркета. Дреймонд Грийн и Джордан Пул зарязаха томахавката между тях в мача, откакто Грийн удари съотборника си по време на подготовка – той приключи с четири точки, пет битки и пет асистенции, до момента в който Пул завърши с 12 точки и седем асистенции от пейката.

За калифорнийци ЛеБрон Джеймс остана на косъм от трипъл-дабъл – 31 точки, 14 битки и осем асистенции, до момента в който Антъни Дейвис се регистрира с 27 пункта, шест овладяни топки и четири обири. Ръсел Уестбрук приключи с дабъл-дабъл – 19 точки и 11 битки, само че напъните им се оказаха незадоволителни в дебюта на новия старши треньор Дарвин Хам. За Лейкърс следва домакинство на градския противник Ел Ей Клипърс в четвъртък, до момента в който Голдън Стейт приема Денвър Нъгетс ден по-късно.

LeBron started season 20 with a near triple-double in the ` season opener!

31 PTS | 14 REB | 8 AST
— NBA (@NBA)

По-рано, Бостън Селтикс също потегли с домашен триумф. Вицешампионите надделяха Филаделфия 76-ърс в конфликт от Източната конференция със 126:117.

С по 35 точки за „ келтите “ приключиха огромните им звезди Джейлън Браун и Джейсън Тейтъм. Браун добави три битки, две асистенции и две обири, до момента в който Тейтъм овладя 12 топки под коша и даде четири завършващи подавания. Маркъс Смарт се регистрира с 14 точки и 7 асистенции, а Бостън получи и сериозна помощ от пейката – Грант Уилямс и Малкълм Брогдън комбинираха за 31 точки, като Уилямс завърши с 5/5 от игра.

За 76-ърс Джеймс Хардън бе най-резултатен с 35 точки. „ Брадата “ добави осем битки и седем асистенции към статистиката си. С дабъл-дабъл приключи Джоел Ембийд – 26 пункта и 15 овладени топки, както и пет асистенции. 21 и 18 прибавиха надлежно Тайрийз Макси и Тобайъс Харис, само че Фили не съумя да се опълчи на домакините си. В идващия си мач Сиксърс одобряват Милуоки Бъкс в четвъртък, до момента в който Селтикс откриват серия от три следващи гостувания с аудиенция на Маями Хийт ден по-късно.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР