Гол на Лионел Меси през второто полувреме даде успешно начало

...
Гол на Лионел Меси през второто полувреме даде успешно начало
Коментари Харесай

Меси донесе победа на Аржентина с много красив гол

Гол на Лионел Меси през второто полувреме даде сполучливо начало на Световния първенец Аржентина на старта на квалификациите за Мондиал 2026 - 1:0 като хазаин над Еквадор. В другите два мача от първия кръг Колумбия реализира триумф със същия резултат над Венецуела, а Парагвай и Перу не си вкараха голове. Тази нощ са другите два мача от обединената Южноамериканска група: Уругвай - Чили и Бразилия - Боливия.

Шампионите от Катар 2022 преобладаваха в голяма част от мача над отбора на Еквадор, само че владеенето на топката пресата не им помагаха по никакъв метод да стигнат до гол. Но в 77-ата минута капитанът Лионел Меси придвижи положителната си форма от клубния отбор Интер (Маями) и означи единственото попадение от свободен удар.

" Играхме против страховит тим с доста положителни характерности, физически чудесно готови. Всички желаят да бият Аржентина по принцип, а в този момент още повече, защото сме и международни първенци. Но не би трябвало да се успокояваме, тъй като имаме да подобряваме играта си. Обективно видяно, ние би трябвало да се класираме за идващото Световно. Сега би трябвало да се насладим на триумфа и да гледаме напред ", съобщи Меси след края на мача.

Попадението на Меси също по този начин го изравни с положителния му другар от времената в Барселона - уругваецът Луис Суарес като изпълнител номер 1 за всички времена в южноамериканските квалификации с 29 попадения.

" Удоволствие е за мене да науча тези два обстоятелството, които са си впечатляващи ", добави аржентинският талант, откакто му обясниха, че също така този гол е и под номер 104 с националната фланелка в 176 мача. Следващата среща на Аржентина е във вторник като посетител на Боливия.

Повече от 83 хиляди души пристигнаха на " Естадио Монументал ", а преди попадението на Меси видяха по какъв начин техните любимци удрят гредата, а Еквадор получава няколко доста положителни благоприятни условия да приключи контраофанзива. Гостите бяха заложили на отбрана от пет души в линия, водена от Мойсес Кайседо, и по този начин изолираха оптимално Меси да не се приближава до вратата им. Но фаулът 13 минути преди последната съдийска свирка беше задоволителен да дефинира спечелилия в срещата. Вратарят Ернан Халиндес не помръдна, когато ударът на Меси от границата на наказателното поле се плъсна в мрежата, покрай лявата греда.

Селекционерът Лионел Скалони, който в деня на мача отпразнува пет години на поста, показа неочакван стартов състав. Той остави на пейката Анхел ди Мария и пусна Нико Гонсалес като титуляр, а Лаутаро Мартинес излезе на върха на офанзивата вместо упования Хулиан Алварес.

По-рано Колумбия победи Венецуела с 1:0 с глава на Рафаел Сантос Боре в 46-ата минута, нанесъл изстрела след центриране на Джон Ариас. Иначе колумбийците имаха шанс, че преди почивката не позволиха гол от контраофанзива на Саломон Рондон и Хеферсон Саварино. След почивката пък Луис Диас и Хуан Куадрадо можеха да удвоят преднината им.

Парагвай и Перу приключиха наедно 0:0 като домакините би трябвало да съжаляват повече за пропуснатата победа. Тимът на Перу игра цяло второ полувреме с 10 души поради аления картон на Луис Адвинкула. Вратарят им обаче Педро Халесе отби рискови изстрели на Рамон Соса и на Мигел Алмирон от фаул.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР