Гол на Кристиано Роналдо в последните секунди донесе успеха на

...
Гол на Кристиано Роналдо в последните секунди донесе успеха на
Коментари Харесай

Роналдо с рекорд за Гинес, Люксембург шокира Босна и Херцеговина

Гол на Кристиано Роналдо в последните секунди донесе триумфа на Португалия с 1:0 като посетител Исландия в мач от група J на квалификациите за Евро 2024. Голямата звезда на иберийците стартира титуляр и записа своя мач номер 200 с националния тим. Той е първият с сходно достижение и бе отличен като рекордьор на Гинес със специфичен плакет.


Попадението му 91-ата минута е под №123 с португалския екип. Инасио засече центриране в наказателното поле и насочи топката паралелно на голлинията, където дебнещият Роналдо я мушна в мрежата за 1:0! ВАР прегледа гола за евентуална игра с ръка, нарушаване на разпоредбите не беше открито и гостите завоюваха.

Кто цяло Португалия не изигра най-хубавия си мач, само че в 81-ата минута от игра бе изпъден Вилум Тор Вилумсон от домакините за втори жълт картон. С човек по-малко Испандия не съумя да удържи равенството.

Португалия крачи към Евро 2024, като реализира четвърта поредна победа и е с 12 точки, а също така без позволен гол досега. Второто място в групата е за Словакия с 10, която през днешния ден взе гостуването си на Лихтенщайн с 1:0.

В другия мач от тази група Люксембург хвърли бомбата при гостуването си на Босна и Херцеговина с 2:0. Срещата стартира шокиращо за отбора от Балканите, откакто гостите откриха резултата още в четвъртата минута посредством Ивандро Санчес след доста груба неточност в отбраната.

Босненците несъмнено бяха сюрпризирани и дълго време не съумяха да реагират, като пробваха безреден напън. Все отново през втората част те получиха дузпа, само че Амир Хаджиахметович пропусна от бялата точка, като прати топката в навън. Това като че ли напълно срина домакините, които получиха нов гол. В 74-тата минута Данел Синани означи второ попадение след неразчетено излизане на босненския вратар Ибрахим Шехич и реши всичко в мача.

Така Люксембург продължава с феноменалното си показване и към този момент е на 3-о място в групата със 7 точки. Босна пък записа трета поредна загуба в квалификациите и остава едвам с 3 пункта.

Резултати

Група " A "

Норвегия - Кипър 3:1

Шотландия - Грузия 2:0

Група " J "

Лихтенщайн - Словакия 0:1

Исландия - Португалия 0:1

Босна и Херцеговина - Люксембург 0:2

Група " E "

Фарьорски острови - Албания 1:3

Молдова - Полша 3:2

Група " F "

Естония - Белгия 0:3

Австрия - Швеция 2:0

Група " G "

България - Сърбия 1:1

Унгария - Литва 2:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР