Гол на Жерард Пике в заключителните минути спаси Барселона от

...
Гол на Жерард Пике в заключителните минути спаси Барселона от
Коментари Харесай

Късен гол на Пике спаси Барселона от загуба срещу Еспаньол


Гол на Жерард Пике в заключителните минути избави Барселона от загуба в градското дерби с Еспаньол от 22-ия кръг на Ла Лига.

Припомняме, че двата тима се срещнаха за трети път в границите на един месец, откакто играха между тях и за Купата на Краля. В четвъртфиналната фаза на конкуренцията играчите на Ернесто Валверде отстраниха своя противник с общ резултат от 2:1, само че през днешния ден по този начин и не съумяха да излъчат победител.

През първото полувреме на срещата голове на стадион „ Корнея Ел Прат “ не бяха маркирани, само че най-интересното състояние бе пред вратата на домакините. То бе дело на новото попълнение на Барселона Фелипе Коутиньо, който след мощен удар нацели гредата в 23-та минута.

Въпреки неприятните условия за игра породени от изобилен дъжд, двата отбора въпреки всичко предложиха доста борба и крепко единоборство на терена. След подновяването на играта домакините от Еспаньол излязоха напред в резултата след гол на Жерард Морено в 66-та минута. В 82-та минута Барса стигна до изравнителното попадение, откакто Жерард Пике се оказа най-съобразителен при центриране от статично състояние. Фалът бе изпълнен по извънредно акуратен метод от Лионел Меси, което бе повече от задоволително за Пике единствено да засече топката, с цел да оформи крайното 1:1.

Със извоюваната точка Барселона продължава да води безапелационно в класирането, откакто е с 12 пункта повече пред втория Атлетико Мадрид. „ Дюшекчиите “ обаче имат отличната опция да стопят разликата, при гостуването си довечера на третия в таблицата Валенсия. Еспаньол заема 15-то място в класирането с едвам 25 пункта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР