Гол мъж е събрал погледите на столичани през изминалия уикенд,

...
Гол мъж е събрал погледите на столичани през изминалия уикенд,
Коментари Харесай

Гол мъж яхна един от лъвовете пред Съдебната палата в София

Гол мъж е събрал погледите на столичани през миналия уикенд, като се е качил върху главата на един от двата лъва пред Съдебната палата в София. За случилото се свидетелства видеоклип, публикуван в обществените мрежи.

Кадрите демонстрират по какъв начин мъжът се е качил върху лъва откъм ул. " Позитано ". От записа не се схваща какъв брой тъкмо време е стоял там, само че на никое място не се вижда интервенция на чиновници на реда. Вместо това минувачите вадят телефони и стартират да снимат, като се чуват и мнения, че рисковият екстремният ексхибиционист е надрусан.

Реакциите в обществените мрежи са повече от гневни, като множеството хора упорстват на мъж да бъде потърсена отговорност за поругаване на значим знак. През 2013 година единият от двата лъва осъмна с боядисана глава в цветовете на българското знаме - бяло, зелено и алено, само че по този начин и не стана ясно кой е създател на " трикольора ".

Лъвовете на скулптора Величко Минеков са сложени през 1985 година пред Националния исторически музей, ситуиран тогава в предната част на комплекса на Съдебната палата. Те символизират значимостта и престижа, какъвто би трябвало да има институцията на правосъдната власт. Двете скулптури са сложени пред входа в поза " пасант " (ходейки) и гледат в разнообразни направления, пазейки постройката на съда зад тила си.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР