Годишната конференция на Apple Worldwide Developers Conference 2023 ще започне

...
Годишната конференция на Apple Worldwide Developers Conference 2023 ще започне
Коментари Харесай

Днес ли е големият ден? Apple обявява VR очилата Reality Pro

Годишната конференция на Apple Worldwide Developers Conference 2023 ще стартира след няколко часа и ще продължи до 9 юни. Тазгодишното събитие дава обещание да бъде вълнуващо, защото се чака ИТ колосът да разгласи първия си хедсет за смесена действителност, както и да показа други хардуерни и софтуерни нововъведения. WWDC 2023 ще се организира в централата на Apple в Купертино, Калифорния, и ще бъде излъчено онлайн на уеб страницата на компанията и на формалния канал в YouTube. Можете да гледате онлайн излъчването на събитието, което ще стартира с тирада на основния изпълнителен шеф на Apple Тим Кук, от 20:00 ч. българско време. Един от най-очакваните нови артикули е хедсета за смесена действителност, чието битие не е публично доказано от Apple. Въпреки това има доста клюки за устройството и се чака, че то ще поддържа виртуална и добавена действителност. Очаква се хедсетът да се назовава Reality Pro и да бъде предопределен за разработчици. Визуално той ще наподобява на скиорски очила, които ще имат физически контроли и голям брой датчици, в това число датчици за следене на придвижванията на ръцете и очите на потребителя.

Най-вероятно слушалките за смесена действителност на Apple ще съществуват като настрана устройство с батерия, което се свързва посредством кабел. По отношение на спецификациите се чакат процесор с марката Apple M2 и 16 GB оперативна памет. Според индустриалния анализатор Рос Йънг, хедсетът на Apple ще получи 1,41-инчови micro-LED екрани с резолюция от 4000 ppi всеки. Очаква се употребяваните екрани да могат да обезпечат оптималната бляскавост от над 5000 cd/m² и да извеждат 4K изображения. Съобщава се, че Apple сега работи по VR версии на някои от своите приложения, като Safari, FaceTime, Apple TV, Apple Books, Freeform и други. Не е изключено при нужда очилата да се употребяват и като външен екран за компютри Mac. Очаква се устройството да коства към 3000 щ. $. Вероятно Apple работи по по-достъпни версии на слушалките, само че те надали ще бъдат оповестени на WWDC.
-->
Друг предстоящ нов артикул е 15-инчовият MacBook Air, за който се говореше, че ще се появи още предходната година. Лаптопът евентуално ще получи личния процесор M2 на Apple, който беше употребен в миналогодишния MacBook Air. Новият MacBook Air може да получи екран с резолюция 3024 × 1964 пиксела като 14-инчовия MacBook Pro.

Журналистът от Bloomberg Марк Гурман по-рано заяви, че Apple се готви да пусне " няколко нови Mac-а ". Вероятно става дума за обновените 13-инчов MacBook Pro, 13-инчов MacBook Air и 24-инчов iMac, всеки от които може да получи нов процесор Apple M3.

Тъй като WWDC е събитие за разработчици, би трябвало да чакаме вести и за нови функционалности и актуализации на софтуерните артикули на Apple, като iOS, iPadOS, macOS и други Apple към този момент разгласи редица функционалности, които да създадат устройствата по-достъпни за хора с увреждания, в това число инструмента Personal Voice, който разрешава да се сътвори неестествен глас, сходен на гласа на даден консуматор, единствено за 15 минути. Тази и други функционалности се чака да се появят в iOS 17. Освен това потребителите ще имат опция да трансфорат iPhone в сходен на смарт екран, когато устройството е заключено и се държи хоризонтално. В iOS 17 ще има и някои актуализации на интерфейса за многозадачна работа Stage Manager. Говори се, че Apple се готви да пусне приложение за персонален дневник на iPhone, което ще разреши на потребителите да записват мислите си, както и ще предлага редица други функционалности.

Малко се знае за това какво чака macOS 14 и tvOS 17. Отбелязва се, че разработчиците приготвят огромна актуализация за watchOS 10, която, наред с други неща, ще добави огромен брой нови уиджети. Възможно е също по този начин на WWDC разработчиците да разгласят по кое време потребителите на iPhone и iPad ще могат да изтеглят приложения от източници на трети страни.

Възможно е Apple да показа и други нови артикули. Според разнообразни източници компанията работи върху няколко Mac-а, в това число Mac Pro, основан на личен процесор, освежен 24-инчов iMac и два нови модела Mac Studio. Не бива да се не помни, че Apple продължава да работи върху генеративни невронни мрежи, макар че компанията не е разкрила упоритостите си в този сегмент. Възможно е на идната конференция да бъде показана пред необятната аудитория някаква разработка, основана на генеративен логаритъм за изкуствен интелект.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР