Годишна сесия на парламента в ПекинНов модел на отношенията с

...
Годишна сесия на парламента в ПекинНов модел на отношенията с
Коментари Харесай

Китай похвали връзките с Русия, критикува САЩ

Годишна сесия на Народното събрание в Пекин
Нов модел на връзките с Москва

Китай желае да работи с Русия за поощряване на нови механизми за съдействие и за подсилване на другарството, съобщи китайският външен министър Ван И в коридорите на годишната сесия на Народното събрание в Пекин, съобщи Ройтерс.

“Китай и Русия сътвориха нов модел на връзки сред огромни страни, изцяло друг от остарелия метод от времето на Студената война, основаващ се на правилата на неприсъединяване, неконфронтация и ненасоченост против трети страни ”, означи Ван И.

Годишната сесия на Народното събрание в Пекин е основното политическо събитие на годината в Китай, което дава опция на държавното управление да показа своята икономическа и дипломатическа политика.

Пресконференцията на Ван И се следи с изключително внимание, с цел да се разбере каква е позицията на Китай по основни интернационалните въпроси като войната в Украйна, китайско-американските връзки.

Съединени американски щати “обвиняват Китай под всевъзможен предлог ”, съобщи Ван И и добави, че Вашингтон продължава да има неправилна визия за Пекин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР