Години наред не е имало системност при управлението и контрола

...
Години наред не е имало системност при управлението и контрола
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: До две седмици ще е готов докладът за финансовото състояние на държавните болници

Години наред не е имало методичност при ръководството и контрола на огромна част от държавните сдружения. Показателен образец за това е регионалната болница в Ловеч. Това установи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на разширена среща за положението на лечебното заведение, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Пред депутати от всички политически сили от района, представители на общините-съакционери в лечебното заведение и съвета на шефовете на болничното заведение министър Ананиев уточни, че до две седмици екипът му ще е подготвен с подробен и обстоен разбор за финансовото положение на лечебните заведения с над 50% държавна благосъстоятелност. „ Вече сме преполовили работата по отчета и ще предложа дълготрайни и работещи решения за действието на държавните лечебни заведения “, уточни министър Ананиев.

„В момента Министерство на здравеопазването работи предпочитано в тази посока. Ежемесечното гасене на пожари посредством повдигане на запори, обезпечаване на дарения, отчасти погашение на трудови хонорари и сходни краткосрочни ограничения не е резистентен метод за решение на проблемите в болничния сектор“, уточни още министърът по време на срещата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР