Години наред компанията-майка на Facebook Meta хвърля милиарди долари в

...
Години наред компанията-майка на Facebook Meta хвърля милиарди долари в
Коментари Харесай

Зукърбърг не се е отказал и все още налива пари за своята метавселена

Години наред компанията-майка на Фейсбук Meta хвърля милиарди долари в напъните си да сътвори VR-шлемове и виртуален свят. Начинанието може да се дефинира като неуспех - потребителите не харесаха метавселената на Зукърбърг и тя е запустял и отегчителен VR свят.

Между 2019 година и 2022 година компанията е похарчила цели 36 милиарда $ за своето поделение Reality Labs, наподобява ръководено от персоналния афинитет на изпълнителния шеф Марк Зукърбърг към технологията.

Между началото на 2022 година и юли 2023 година компанията е записала загуба от над 21 милиарда $ по плана.

Според неотдавнашен разбор на изследователската компания Circana продажбите на слушалки и очила за VR и AR са спаднали с съвсем 40 % през 2023 година

Въпреки всичко изброено до тук, Марк Зукърбърг и вложителите не престават да наливат пари в плана за метавселена.

Акциите на Meta се повишиха с повече от 20 % след доклада за облагите, добавяйки 200 милиарда $ пазарна капитализация. Това е може би най-големият скок в историята на фондовия пазар, съгласно Bloomberg.

Тези резултати са спечелили доверието на акционерите във визията на основателя на обществената мрежа. Той от своя страна може да си разреши да влага милиарди в плана си за виртуална действителност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР