Години наред Ася Йорданова и нейният съпруг се опитват да

...
Години наред Ася Йорданова и нейният съпруг се опитват да
Коментари Харесай

Жена иска да има дете от починалия си съпруг, но законът не й позволяваl

Години наред Ася Йорданова и нейният брачен партньор се пробват да имат деца. В последна сметка те вземат решение да опитат инвитро процедура. Малко преди процедурата обаче брачният партньор на Ася почива при трудова акцидент. Тя все пак взема решение да носи неговото бебе. Малко преди да се извърши процедурата се оказва, че тя не може да се реализира, защото от клиниката декларират, че генетичният материал на брачна половинка би трябвало да бъде погубен.

Според Ася Йорданова този член от закона може да се интерпретира от хората както си желаят и несъмнено не е написан ясно.

"Моят брачен партньор умря на 13 юли предходната година. Аз въпреки всичко отидох в клиниката да продължа процедурата, само че оттова ми отхвърлиха. Получих документ, че неговият генетичен материал би трябвало да се унищожи. Аз съм борбен човек и ще доведа нещата до дъно ", безапелационна е Ася Йорданова.

Тя съобщи пред Bulgaria ON Air, че законът не е променян от 2007 година Със противоречивия случай се ангажира и омбудсманът Мая Манолова, както и Министерството на здравеопазването, което от няколко години търси решение на комплицирания проблем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР