Годината все още не е навлязла в третата си седмица

...
Годината все още не е навлязла в третата си седмица
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Концепцията „тя си го търсеше“ е една от най-тъпите на света. Особено казана от жена

Годината към момента не е навлязла в третата си седмица и към този момент имаме ТРИ проблема с принуждение над дами. Ако не следите МНОГО деликатно новините непрекъснато, евентуално сте пропуснали най-малко един. Факт е, че не са приоритет в новинарския поток, факт е и че обществото не ги поставя измежду „ топ новините “ си. Второто е по-страшното. Не, коригирам се!—по-страшното е, че обществото освен нехае, само че и застава на страната на насилника: „ Сама си е отговорна! “… и се хили безочливо. 

Ето какво има да каже пиар специалистът Любомир Аламанов по тематиката, доста добре дефинирано и отлично казано:

„ Три проблема от началото на годината:

1. Пребитата съвсем до гибел жена от колегата си. Това, че е украинка няма никакво значение.

„ Съседи споделят, че е била " гола, боса, обезобразена до неразбираемост. Изхвърлена в насипно положение на площадката пред асансьора. Нямаше сили да приказва, не й се разбираше нищо. “

Насилникът парадира, че е ченге, някогашен водач в МВР-болница, само че и с престъпни регистрации. Прокуратурата дълго време се прави, че нищо не се е случило.

„ Последните три часа от " акцията " минали в смешки и закачки. Гигов и служителите на реда се потупвали по рамото и се наричали един различен " сътрудник ", описват още съседи. Обяснявал им, че украинката е " от друго стадо ", а те са сътрудници. Полицаите одобрително хихикали. Гигов споделил още, че от три дни я бие и " у тъпия вход няма никой, дето да му каже копче ". “

2. Пребита жена, изгонена с 5-годишно дете на улицата, в петък, 23:30ч. 

Добре, че има добра жена да се погрижи за нея. Отиват до полицията, с цел да подадат тъжба, само че им споделят да дойдат в понеделник, тъй като към този момент не е работно време и няма деловодител. Нито дума за утешение, нито дума за дежурни прокурори, нито дума какво да направи една сама жена с 5-годишно дете в петък през нощта, при започване на януари.

В допълнение, от полицията се обаждат на насилника да го осведомят, че дамата ще пристигна отново в понеделник, с цел да подаде тъжба против него. Да е квалифициран.

3. Жена е бита и измъчвана, дори отвлечена и държана заключена от някогашния си мъж. Заплашвана да бъде обезобразена, третирана като животно. Всичко това в името на „ опазване на фамилията “.

Реакции на институциите има единствено откакто медиите са дали публичност на проблема.

-> Бонус проблем: Съд дава шест години затвор на мъж, който е умъртвил жена си от пердах. Защото било „ инцидентно “, „ той не бил желал “. Сякаш е полял инцидентно пода и тя се е подхлъзнала и паднала, а не целеустремено да я налагал и ритал по главата. " Случайно ".

(линкове за въпросите по-долу)

Ако имаше настояща Конвенция против домашното принуждение, то:

• всички тези представители на най-различни администрации, правоохранителни и правораздавателни органи, които са показали неповторимо по своята същина безхаберие, в този момент щяха непосредствено да бъдат уволнени или дори съдени;

• щеше да има процедури и механизми какво да се прави от представителите на органите „ отвън работно време “;

• представителите на органите щяха да минат през образования какво значи „ домашно принуждение “;

• представителите на органите щяха да знаят по какъв начин да реагират, когато приказват с жертвни на домашно насилие;

• представителите на органите нямаше да чакат „ три поредно подадени тъжби за три поредни разнообразни проблеми “ и чак тогава да се намесят;

• представителите на органите щяха да вършат разлика сред жертва и насилник;

• представителите на органите щяха да са длъжни да се държат като естествени хора.

И още доста.

Да, има и страхотни експерти в органите, само че останалите...

А в този момент време за благодарности:

• Да благодарим на псевдо-патриотите и пишмат сектантите, които провалят всеки опит да се одобри обикновено съвременно законодателство против домашното принуждение.

• Да им благодарим, че гневно упорстват всички проблеми и побои „ да си остават в фамилията “.

• Да им благодарим, че сега „ брачното удостоверение “ е поръчител за два „ безвъзмездни “ побоя. Полицията може да се намеси чак при третия.

• Да благодарим на мъдрото трето държавно управление на Борисов, което в желанието си да оцелее даде опция на тези сектанто-патриоти да се развихрят. И по този начин унищожи концепцията за обикновено европейско законодателство.

• Да благодарим на Корнелия Нинова, която поддържаше Конвенцията против домашното принуждение, само че по-късно я задействаха пишман-християните от Кремъл и тя стартира гневна акция против всяка концепция за демократично законодателство.

• Да благодарим на хората, които към момента желаят да чуят „ всички гледни точки “ по тематиката „ дали дамата е човек “.

• Да благодарим на всички традиционалисти, които желаят да си остане багра в фамилията, тъй като такава била традицията.

• Да благодарим на всички пишман-патриото-християни, които дори не схващат, че желаят публични правила, присъщи единствено на изостанали феодално-религиозни общества. Да си спомним книгата на имама Мохамед Камал Мустафа „ Жените в исляма “, известна повече като „ Как да бием жена си ”.

И да, тези признателност са тежка подигравка. Иначе в случай че кажа какво тъкмо мисля, освен ще ме блокират, само че ще ми изтрият профила и ще изгорят сървъра, на който е стоял.

Дами, оправдавам се. Наистина се оправдавам. Явно съм се провалил. Аз, както и всички останали, които от години пишем по тематиката. Нищо не сме трансформирали, нито една институция не си е мръднала пръста, нито един политик не се е извинил за несъответстващото си държание. Извинявайте! Трябва повече старания, би трябвало повече да пиша, би трябвало повече да приказвам...

И няколко, въпреки и явни, финални думи:

• Не търпете насилниците.

• Тръгвайте си незабавно, в случай че усетите принуждение.

• „ Щом ме бие, значи ме обича “ е малоумен израз, който няма нищо общо с действителността.

• Ако един мъж в действителност държи на вас и ви почита, той в никакъв случай няма да си разреши каквото и да е принуждение.

• Един принудител насилва, не тъй като е провокиран, а тъй като е принудител.

• Никой не е отговорен на един принудител, каквото и да приказва той.

• По-добре мъчно, само че без принудител, в сравнение с с него, само че без бъдеще.

• Ако някой си разреши принуждение, той ще продължи.

• Извинение може да се одобри един път. Все отново има и случайности. Вторият път е наклонност.

• Не сте сами. В случай на потребност потърсете помощ.

• Има към този момент доста организации, които оказват помощ на жертви на домашно принуждение. Научете една две за всеки случай.

• Концепцията „ тя си го търсеше “ е една от най-тъпите на света. Особено казана от жена.

Респект за всички, които оказват помощ на жертвите на домашно принуждение. Те имат потребност.

Спокойна вечер! “
 



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР