Година след като командирът-основател на украинския батальон Вълците на Да

...
Година след като командирът-основател на украинския батальон Вълците на Да
Коментари Харесай

Украинските Вълци на Да Винчи започнаха собствена наборна кампания

Година откакто командирът-основател на украинския батальон " Вълците на Да Винчи " беше погубен в борба с съветските сили, Украйна се бори да преразгледа мобилизацията и да разшири набора , защото наближава втората годишнина от пълномащабното навлизане на Русия, предава " Ройтерс ".

За " Вълците на Да Винчи ", водени от военния воин Дмитро " Да Винчи " Коцюбайло до гибелта му покрай източния град Бахмут предишния март, това значи да разчитат на добре изкусен обществен имидж, с цел да привлекат нови чиновници.

" Търсим изключително хора, които желаят да се бият, желаят да се причислят към нашия отряд (и) схващат към какво са се запътили ", сподели новият пълководец на отряда Сергей Филимонов, до момента в който разкриваше офиса неотдавна.

Те също по този начин желаят да покажат на украинците, отговарящи на изискванията за набор, че е допустимо да избират къде и при кого да служат , част от по-широки публични старания за възстановяване на набора в армията.

Украйна не съумя да реализира обилни облаги в контраофанзивата, почнала предишния юни, и е изправена пред съветски офанзиви по огромна част от фронтовата линия.

Мобилизационен блян на Киев беше комплициран от обвинявания в корупция и чести медийни известия за наборни офицери, които нахлуват в домовете на хората и принудително отпращат мъжете към фронта.

Парламентът преглежда законопроект, който ще понижи наборната възраст от 27 на 25 години и ще затегне наказването за укриване. Министерството на защитата се е обърнало за помощ и към частни компании за асортимент на личен състав.

" Вълците на Да Винчи ", доброволчески отряд , който се е сражавал на по-голямата част от фронта, прави личен набор, до момента в който се реформира в границите на 59-та моторизирана бригада и се надява да притегли нови членове посредством репутацията си на опитна и стимулирана бойна единица.

" Благодарение на това ние можем да споделяме каквото желаеме посредством интернет " , сподели Филимонов пред Ройтерс, добавяйки, че наследството на Коцюбайло е от главно значение за привличането на новобранци.

Някои други известни елементи, като 3-та обособена десантно-щурмова бригада, са вложили по сходен метод в набирането на личен състав, създавайки медийно наличие и организирайки събития за разпространение на армейската работа.

" Вълците на Да Винчи " са получили над 1000 кандидатури и търсят към 500 нови членове, сподели Филимонов. Военнослужещите в други елементи също са показали интерес към пренасяне, добави той.

Сред претендентите е 48-годишният Анатолий Кваша, който сподели, че желае по-голяма дума за това къде се е озовал, откакто се е сблъскал с бюрократични главоболия в локалната работа за набори.

" Просто не се поверявам на длъжностните лица по набора , колкото и положителни или неприятни да са те ", сподели Кваша, който има опит като монтьор.

Работодателите споделиха, че ще внимават по какъв начин споделят с новодошлите, които идват в офиса им в центъра на Киев, единствено на няколко крачки от европейските посолства.

" Ако видите, че човек е под напрежение и му е неловко... тогава, несъмнено, т рябва да го привлечете малко , с цел да се отпусне - тъй че аз да ги схвана и те да ме схванат ", сподели редови войник от първи клас Максим Кириченко.

Кандидатите би трябвало да преминат изявление и медицински обзор преди да бъдат изпратени на образование. Батальонът е разкрил офис и в западния град Лвов.

Друг евентуален новобранец, който изиска да бъде разпознат единствено като Андрий, сподели, че е притеглен от батальона, тъй като почита мирновременната интензивност на някои от актуалните му членове.

" Искам да бъда с тези, които са стимулирани, най-хубавите ", сподели той.
 Авдеевка като Бахмут – алегорична победа и несимволична цена
Авдеевка като Бахмут – алегорична победа и несимволична цена

Това се показва в разбор на Института за проучване на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР