Година след гражданските протести в защита на Централната софийска минерална

...
Година след гражданските протести в защита на Централната софийска минерална
Коментари Харесай

Да бъде баня! - актьори се обединиха в защита на идеята за СПА в центъра на София

Година след гражданските митинги в отбрана на Централната софийска минерална баня, ориста ѝ към момента е неразбираема, съобщи bTV. В тази връзка артисти се събраха и снимаха видео, облечени в халати, с цел да кажат " Да бъде баня! ". 

Сградата е строена преди повече от век, само че от 1986 година тя стопира да работи по предопределение. В момента половината от нея се употребява за Музей на София, а другата е необитаема.

" Всички ние имаме потребност да успокояваме нервите си, а банята и водата оказват помощ за това. Искаме тази постройка да си остане баня, тъй като термален център може да има единствено върху самия извор, музей може да има на всички места. Това е все едно да направиш библиотека под водопад ", счита актрисата Ева Тепавичарова.

Възстановяването на банята е залегнало във всички тактики на Столичната община, посочи Ивайло Захариев от цивилен комитет " Термално-нормално ".

" Тук имаме 12 литра в секунда, това прави един милион литра минерална вода на денонощие, която изхвърляме ", добави още той.

Според арх. Станислав Константинов от Столична община, постройката не е подобаваща за СПА център, тъй като няма паркинг, хотел, ресторант или външен басейн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР