Гоа, Бали и Пукет по правило се считат за най-привлекателните

...
Гоа, Бали и Пукет по правило се считат за най-привлекателните
Коментари Харесай

Гоа, Пукет и Бали – трите перли на Азия

Гоа, Бали и Пукет по предписание се смятат за най-привлекателните азиатски курорти. Ако към момента не сте посетили нито един от тях и у вас е останала алтернативата кой тъкмо да изберете, ще ви разкажем за достолепията на всеки, а решението и заниманието е от вас.

 Гоа

Гоа е индийски щат, намиращ се на западното крайбрежие. Известен е с екзотичната си природа и множеството културно-исторически монументи: антични храмове, дворци, замъци, градове…

Освен това, в непосредствена непосредственост до Гоа се намира най-големият индийски културно-търговски център, античният град Мумбай (по-рано Бомбай). Там можете освен да разнообразни атракции, само че и да извършите екзотични покупки.

Курортът е прочут и с услугите си, насочени към западните туристи, тъй че в случай че владеете британски, няма да имате проблем с връзката.

Що се отнася до плажовете, уви, не наподобяват като в рекламите – пясъците не са снежнобели, а водата не е кристално бистра. Тези от вас, които въпреки всичко държат на плажа по време на почивката си, ги съветваме да изберат Южна Гоа, където е по-чисто и има повече непознати туристи.

Важно – в случай че сте решили да посетите Индия, би трябвало да отидете в посолството й в София, с цел да си изкарате виза. Пътуването до Гоя се предлага през интервала oт октомври до май, когато климатичните условия са най-хубави за плажен отдих.

И по този начин, в случай че сте фенове на екзотиката, привикнали с неудобството на лагерния живот, това е вашата дестинация.

 Пукет плаж

Остров Пукет се слави с разнообразната природа на своите курорти, които са идеални за спокойна фамилна отмора с децата, за деен отдих в компания с другари или за сантиментално усамотение с обичания човек.

Особен интерес Пукет съставлява за феновете на водните спортове, и по-специално на сърфинга. Плажовете са толкоз доста, че всеки ден може да се къпете на друг.

Естествено, особено за туристите са планувани редица атракциони като езда на слонове, шоу с транссексуални и други тайландски дрънкулки.

И макар че познанията по британски на локалните малко куца, те са доста отзивчиви. И най-важното – Пукет се отличава от доста други тайландски курорти с безупречната си непорочност.

 плаж Бали

Почивката на Бали е удачна поради своята многоплановост – можете да изберете както умерено плажуване, по този начин и по-активно превозване на свободното време.

Особено привлекателна е опцията за непосредствен досег с екзотичната природа – на практика съвсем целият остров се състои от естествени резервати, цялостни с невиждани птици, животни и растения.

Освен това, на почиващите се оферират доста типове „ водни “ занимания – сърфинг, гмуркане, ветроходство и така нататък И въпреки на някои плажове да е неразрешено нощното къпане, може да сте сигурни, че ще си намерите занятие – вечерта на ваше разположение са многочислените нощни заведения и развлекателни шоу-програми.

Може би единственият минус на Бали е, че спрямо Пукет и Гоа, пътуването и разноските ще ви излезнат по-скъпо.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР