Глобите от 200 лева не стряскат младежите с бензин в

...
Глобите от 200 лева не стряскат младежите с бензин в
Коментари Харесай

Край на шумовия терор в Бургас? Братята на вятъра остават без мотори

Глобите от 200 лв. не стряскат младежите с бензин в кръвта, само че ги лишават без транспортното средство, в случай че нямат шумозаглушители

Драстично са намалели нарушаванията на влюбените в плача на моторите и високите скорости младежи от Бургас. Доскоро сме засичали на този бул. (б.а. бул. Стефан Стамболов) по 25 за денонощие, а през това – единствено две, сподели пред бТВ началникът на „ Пътна полиция “ в морския град основен контрольор Пламен Николов.

Той разясни, че глобите за водачите, които карат без шумозаглушители, е в размер на 200 лв.. Това надали стряска братята напразно, само че пък има риск да останат без пистовите си мотори. Те се стопира от придвижване, до момента в който не се в профил неизправността, посочи шефът на пътните служители на реда в Бургас. 

„ Това са млади мъже до 25-годишна възраст. Те незабавно се появяват с изправни шумозаглушители и моторите им биват пускани в придвижване “, прибавя той.

Полицията в Бургас стегна контрола над шумните коли и мотори след многочислени сигнали от жители, живеещи край натоварените булеварди, че са унизени от нощни гонки, сподели пък водещата на „ Тази заран “ Мария Цънцарова. 

Кореспондентът Лора Стаматис разясни, че е имало взрив от тъжби за шумов гнет от водачи на пистови мотори и коли, които преднамерено натискат газта и подвигат доста мощен звук. Тя напомни, че първите масирани акции започнаха след края на лятото, когато бургаският омбудсман сигнализира за многото тъжби и настоя полицията да стартира да глобява по-масирано нарушителите. 

„ Нарушителите се засичат с мобилни средства за премерване на скоростта. Осъществява се линеен надзор на МПС-та. Тези, които нямат шумозаглушители, се стопират от придвижване “, изясни Пламен Николов. 

„ Това не е кампанийно, а става въпрос за ежедневни задания на полицията “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР