Глобите, които плащат нарушителите в София, ако на автомобила бъде

...
Глобите, които плащат нарушителите в София, ако на автомобила бъде
Коментари Харесай

Защо глобите за неправилно паркиране са по-ниски от реалната им стойност

Глобите, които заплащат нарушителите в София, в случай че на автомобила бъде сложена скоба или бъде репатриран, няма да се усилват. Това сподели зам.-председателят на транспортната комисия към Столичния общински съвет Зафир Зарков. Предложението за нарастването пристигна след отчет на Центъра за градска подвижност, който демонстрира, че действителната стойност на тези действия е по-висока от това, което заплащат нарушителите, а разликата се покрива от есемесите за паркиране в синя и зелена зона.

От изнесените данни на Центъра на градска подвижност стана ясно, че нарушителите заплащат по-малко от действителната стойност на активността, а точно 30 лева за скоба, като действителната цена е 49 и 60 за репатриране, като действителната цена е 105 лева Днес обаче се разбра, че тези суми са образувана на база всички репатрирани коли в София, освен извършители, ами и повдигане на коли поради поправки ли културни събития.

Затова до една седмица от ЦГМ ще би трябвало да показват нов разбор на разноските по тези действия и тогава транспортната комисия към Столичния общински съвет ще реши дали има действителна нужда от увеличение на санкциите.

Според Зафир Заков от транспортната комисия обаче, анализът най-вероятно ще покаже, че цените са близки и няма да се стигне до нарастване.

Тези суми сега обгръщат цялостната активност по репатриране на ЦГМ, в това число и тези, които са възлагани от Столичната община при ремонтни действия, тогава няма извършител, само че има нужда това да се извърши. Когато има културно-масови мероприятия също се изправат цели площади. Тази стойност, когато приказваме за разноски за пренасяне на извършители, то би трябвало да се взимат единствено разноските за тази активност, тъй като както не е заслужено нарушителите да бъдат дофинансирани от останалите жители, по този начин не е заслужено да се поставят в допълнение разноски, сподели Зарков.

В момента районните кметове разискват с жителите опцията зелената зона да обгръща и кварталите Гео Милев, Редута и Стрелбище.

Що се отнася до служебните абонаменти, безапелационното предпочитание на общината е да се отстранен безплатните служебни абонаменти на институциите, а платените да са до 5 места на институция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР