Глоби от 200 до 5000 евро за изхвърляне на фас

...
Глоби от 200 до 5000 евро за изхвърляне на фас
Коментари Харесай

Министерство на външните работи напомня: Тежки глоби в Гърция за изхвърляне на фас

Глоби от 200 до 5000 евро за изхвърляне на фас в околната среда в Гърция. За това припомнят от Ситуационния център на Министерство на външните работи по отношение на идните пътувания на български жители до южната ни съседка.

Изхвърлянето на фасове в околната среда в Гърция е безусловно неразрешено, защото може да провокира пожар, припомнят външното ни министерство. Основната санкция за това нарушаване е 200 евро, само че Наредбата за противопожарната защита планува ескалиращи санкции според от зоната, в която се прави нарушаването или в случай че то е редовно. В последните случаи санкцията може да доближи до 5000 евро.

От Министерството на външните работи прецизират, че тютюнопушенето по време на шофиране не е тотално неразрешено в Гърция, само че в редица случаи, заради риск от злополуки и други съображения, то се санкционира от закона с огромни санкции.

Абсолютна възбрана за тютюнопушене има по време на шофиране в наличието на дете под 12-годишна възраст. При такова нарушаване санкцията в частен автомобил е 1500 евро, а в публичен – 3000 евро, като по едно и също време с това се лишава и свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство за период от един месец. Шофьорската брошура се лишава и когато нарушаването е осъществено от различен пълновръстен пасажер в автомобила.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР