Глобата за нарушаване на разпоредбите на член 13, параграф 2

...
Глобата за нарушаване на разпоредбите на член 13, параграф 2
Коментари Харесай

100 евро глоба и отнемане на книжка за 30 дни, при шофиране с дебело палто в Гърция

Глобата за нарушение на наредбите на член 13, параграф 2 от Гражданския процесуален кодекс е парична и административна. Глобата е в размер на 100 евро, а шофьорската брошура се лишава на място за период от 30 дни.

Използването на уместно облекло, когато сме зад кормилото на транспортното средство, е изключително значимо, защото дефинира лекотата, бързината и успеваемостта на нашите придвижвания.

През зимата доста от нас не смъкват якетата си, когато сядат на шофьорската седалка, което съвсем несъмнено ще ни сътвори проблем при възможен пътен тест.

Съгласно член 13, параграф 2 от Гражданския процесуален кодекс, лидерът на автомобил е задължен да подсигурява, че има цялостна независимост във връзка с придвижванията на крайниците си, с цел да може свободно да прави всевъзможни маневри, нужни за безвредно придвижване по публичен път.

Ако шофирате с дебело яке или палто, има възможност да бъдете санкционирани при възможна инспекция, до момента в който при положение, че стане пътнотранспортно произшествие с облекло, което лимитира свободата на придвижване и е потвърдено, че е асъдействало за случая, тогава нещата стават още по-сложни.

Източник:Труд

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР