Глобалното затопляне неусетно, но вече видимо нанася огромно щети върху

...
Глобалното затопляне неусетно, но вече видимо нанася огромно щети върху
Коментари Харесай

Растенията, които изчезват заради глобалното затопляне

Глобалното стопляне незабелязано, само че към този момент очевидно нанася голямо вреди върху нашата планета. Сред тях е и изгубването на някои плодове. На първо място измежду тях е бананът.

Експертите имат опасения към ориста, която чака обичаните и вкусни банани. В последните години се следят редица набези от вредители и гъбични болести върху плода.

Един от водещите експортьори на банани е Коста Рика. Правителството на страната неотдавна разгласи " спешно състояние " в положението на плантациите, защото експортната промишленост за половин милиард $ бе наранена от посочените два обособени вредителя. А това е директно обвързвано с световното стопляне.

Популацията на нездравословните инсекти през последните години стремглаво се е нараснала, а причина за това е точно световното стопляне. А това автоматизирано усилва вероятността от бедствените им прояви по целия свят.

 Банани

Когато паразитите атакуван растенията, това прави растенията доста по-слаби. Това поврежда плодовете и се постанова изхвърлянето на цели гроздове от тях.

Гъбичките са другата злина, която заплашва съществуването на бананите. Заболяване, породено от гъбичката фузариум, визира точно основен вид банани за експорт в Мозамбик и Йордания.

В последните години учените на всички места и непрекъснато откриват доказателства, че световното стопляне към този момент заличава биологични и тревисти типове и то с доста по-голяма скорост, в сравнение с се очакваше. Популации от жаби, пеперуди, корали и полярни птици към този момент са изчезнали поради смяната в климата.

Първи пострадаха растения и животни, които живеят в тесни температурни граници, и тези, които са в зоните със леден климат. А типовете, които завият от морския лед - полярните мечки, тюлените, пингвините, някои горски жаби към този момент изчезват.

 Пчели

Положението с световното стопляне става все по-лошо с всеки минал ден. Постоянните алармирания на учените като че ли остават нечути от международните сили, които би трябвало да вземат незабавни ограничения.

Тук не става въпрос за изгубването на обособен биологичен и растителен тип, а за цялостното комплициране на природата, от която е директно подвластен и е част и индивидът.

Какаото е различен изчезващ тип, който търпи вредите от световното стопляне, а сходна може да е ориста и на всички типични за обособените региони култури. Заболяванията по растенията са причина за все по-засилената приложимост на пестициди, хербициди, който от своя страна могат да са пагубни за природата и хората.

От тях страдат към този момент пчелите, като от ден на ден се следи измирането на пчелни фамилии макар напъните на пчеларите. А неналичието на опрашване на доста растения зависи точно от тези потребни инсекти. В Китай от години има места, където овощните дръвчета се опрашват ръчно от хора, тъй като пчелите от дълго време за измрели по тези територии.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР