Глобалното обединение БРИКС се радва на растящ авторитет на световната

...
Глобалното обединение БРИКС се радва на растящ авторитет на световната
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Най-малко 12 държави се интересуват от участие в БРИКС

Глобалното обединяване БРИКС се радва на възходящ престиж на международната сцена, най-малко 12 страни са заинтересувани да станат негови членове. Това съобщи във вторник министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на среща с индийския си сътрудник Субраманям Джайшанкар, представен от ТАСС.

Според посланик №1 на РФ структурата, която сплотява Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР, е извънредно търсена.

" Интересът към това световно обединяване е извънредно висок и продължава да пораства. Не става дума единствено за Алжир, Аржентина, Иран. Всъщност такива страни са към този момент над дузина ", посочи Лавров.

Държавите членки на БРИКС имат намерение в скоро време да съгласуват критерии и правила за евентуално разширение на обединяването, добави съветският виншен министър.

" Преди да се приказва за това по кое време и по какъв начин ще разширяваме БРИКС, ние се договорихме в състава на " петорката " да съгласуваме критерии и правила за разглеждането на такива заявки. Доколкото към този момент има публични такива, ние разчитаме, че това координиране няма да отнеме доста време. Необходимо е още през цялото време да знаем, по какъв начин ще се развива нашето обединяване в евентуално уголемен състав ", изясни Сергей Лавров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР