Глобалното използване на отпадъчните води за напояване на селското стопанство

...
Глобалното използване на отпадъчните води за напояване на селското стопанство
Коментари Харесай

Къде селското стопанство е опасно за здравето?

Глобалното потребление на отпадъчните води за напояване на селското стопанство е минимум с 50% по-голямо от това, което се смяташе до момента, заяви Международният институт за ръководство на водите.

Общата повърхност, където потреблението на отпадъчни води е публикувано, се равнява на 35,9 млн. хектара. Те се намират в страни като Китай, Индия, Пакистан, Мексико и Иран.

Поради тази причина повече от 885 млн. души са изложени на сериозен риск за своето здраве.



От изследването излиза наяве, че когато се оферират вода от канализацията, земеделските производители може да са склонни да я избират заради високата централизация на хранителни субстанции. Това може да понижи нуждата от потребление на изкуствени торове. В множеството случаи обаче потреблението на тази вода е стимулирано от обстоятелството, че не съществуват други други възможности.

Според изследването потреблението на отпадъчни води от земеделците е най-разпространено в районите, където количеството отпадъчни и нечисти води е най-голямо, а точно – разрастващите се страни.

Резултатите демонстрират, че 65% от всички поливни площи са на разстояние към 40 км. от огромни градски центрове, и в огромна степен са наранени от потоците отпадъчни води.

„ Получаването на по-добра визия къде, за какво и доколко земеделските стопани употребяват отпадъчни води за напояване е значима стъпка към разрешаването на казуса ", сподели Плат Дрехсел от Международния институт по ръководство на водите. „ Действията, ориентирани към запазване на човешкото здраве, са водещ приоритет за нас. “, отбелязва Плат Дрехсел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР