Глобалният недостиг на микро чипове в автомобилната индустрия няма да

...
Глобалният недостиг на микро чипове в автомобилната индустрия няма да
Коментари Харесай

Шефовете на Mercedes, BMW и VW: Дефицитът на чипове в автомобилната индустрия ще продължи до 2023 г

Глобалният дефицит на микро чипове в автомобилната промишленост няма да завърши даже след година, предизвестиха ръководителите на немски автомобилни компании по време на ревюто IAA в Мюнхен. Според анализаторите на промишлеността ще са нужни най-малко още 15-20 месеца, с цел да преодолее дефицита на полупроводници, макар че идната година въздействието им върху производството не би трябвало да бъде толкоз съществено.

„ Доставчиците на микроелектроника имат съществени проблеми “, сподели изпълнителният шеф на Daimler Ола Калениус на автомобилното ревю в Мюнхен. Ситуацията ще продължи и през 2022 година, само че ще бъде по-малко напрегната, а през 2023-а нещата ще се възстановяват, сигурен е топ мениджърът. Ръководителят на концерна Volkswagen Хърбърт Дис също счита, че през идващите месеци и даже година обстановката с дефицита на микроелектроника няма да се възстановява, защото полупроводниците към момента са в недостиг по света и търсенето единствено ще пораства.

„ Пазарът на електронни джаджи се разраства непрестанно и ще отнеме време за увеличение на потенциала. Това евентуално ще бъде спънка през идващите месеци и години “, сподели Дис. Изпълнителния шеф на BMW Оливър Зипсе е малко по-голям оптимист, само че в кряйна сметка е на същото мнение. Той счита, че проблемите във веригата за доставки ще продължат през идващите 6-12 месеца. Освен това автомобилните производители би трябвало да се състезават за микрочипове с огромни софтуерни корпорации като Apple, които съгласно анализаторите могат да заплащат повече на производителите на полупроводници, в сравнение с автомобилните компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР