Глобалният лидер на пазара за стъкло и химикали Sisecam инвестира

...
Глобалният лидер на пазара за стъкло и химикали Sisecam инвестира
Коментари Харесай

Турски гигант избра този български град за мегаинвестиция

Глобалният водач на пазара за стъкло и химикали Sisecam влага 30 милиона $ в нова индустриална линия за стъкло с покритие в завода си в Търговище, съобщи economic.bg.

Готови до 2025 година

Sisecam има няколко завода за обработка на стъкло в България като този за плоско е " Тракия Глас България " - там е и първата линия за плоско стъкло на Балканите. Днес, " Тракия Глас България " доближава до 470 хиляди тона индустриален потенциал на година. Новата линия ще има потенциал 6 млн. кв. метра годишно и е планувано да бъде пусната в експлоатация през 2025 година С нея компанията споделя, че акцентира уговорката си към нововъведенията и в същото време подкрепя икономическото развиване на България.

Решението за вложение в нова индустриална линия за стъкло с покритие дава отговор на тактиката на Şişecam, която дава отговор на възходящото търсене на висококачествени артикули от стъкло.

Стратегията на Sisecam, която дава отговор на възходящото търсене на висококачествени артикули от стъкло. Чрез нашарване на портфолиото си и увеличение на индустриалните си мощности сдружението споделя, че цели да отговори на потребностите на пазара и да затвърди позицията си на водач в областта на плоското стъкло.

Sisecam прави индустриална активност в България от 1997 година насам и е най-големият турски вложител в страната. С този план тя усилва общия размер на вложенията в страната ни до 925 милиона $.

Инвестицията в един от заводите в Търговище е част от решение на сдружението да влага 114 милиона $ в три нови линии за стъкло с покритие - в Турция, Италия и България. След като новите машини стартират работа Sisecam ще има седем линии за нанасяне на стъклени покрития.

Представители на компанията споделят, че инвестицията дава отговор на търсенето на стъкло с покритие в бранша на плоското стъкло. Те изясняват, че задачата е да се увеличи съществуващият потенциал на Şişecam за покрито стъкло.

„ Последното ни решение, ориентирано към справяне с възходящото търсене на стъкло с покритие в бранша на плоското стъкло, бележи значим крайъгълен камък “, споделя доктор Ахмет Кърман, ръководител и изпълнителен член на борда на шефовете, представен от турски медии. 

Тази самодейност съвсем ще удвои индустриалния потенциал на Şişecam за стъкло с покритие, като в същото време ще укрепи нашето водачество на пазара на архитектурно стъкло в Турция. Това също ще улесни нашия световен достъп до по-широка световна потребителска база с по-висока конкурентоспособност “.

Sisecam е единствената световна компания, която работи във всички основни области на производството на стъкло - плоско стъкло, домакинско стъкло, стъклен амбалаж и стъклени нишки. Понастоящем, е един от двамата най-големи производители на стъклени произведения в света и измежду петимата най-големи производители на стъклен амбалаж и плоско стъкло. Sisecam е един от трите най-големи производители на калцирана сода в света и световен водач в областта на хромовите химикали.

Освен в Турция, компанията има индустриални уреди в Германия, Италия, България, Румъния, Словакия, Унгария, Босна и Херцеговина, Русия, Грузия, Украйна, Египет, Индия и Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР