Глобалните усилия за овладяване на заразата от новия коронавирус може

...
Глобалните усилия за овладяване на заразата от новия коронавирус може
Коментари Харесай

СЗО: Овладяването на коронавируса може да се провали без контрол на инфекцията в затворите

Глобалните старания за преодоляване на болестта от новия ковид " може да се провалят без вярно внимание върху ограниченията за надзор на инфекцията в пандизите, тъй като жителите в тези места са " изключително уязвими ". Това предизвести Световната здравна организация (СЗО), представена от " Дейли Телеграф ".

Това става, откакто европейският офис на СЗО разгласява нови препоръки по какъв начин да се оправим с ковид в пандизите и центровете за задържане.

В рекомендациите на организацията се споделя, че държавните органи би трябвало да основат настояща система, която да сплотява секторите на опазването на здравето и правораздаването, да държи добре осведомен личния състав на пандизите и да подсигурява, че всички човешки права в местата за изтърпяване на санкции се съблюдават.

СЗО също по този начин предлага обзор за това по какъв начин да се предотврати и да се оправи с възможна зараза посредством физическо разграничаване, потребление на персонални защитни средства и изолираност на евентуални пациенти, инфектирани с ковид.

" Хората, лишени от независимост, и тези, които живеят или работят в затворена среда в непосредствена непосредственост ", евентуално са по-уязвими на заболяването COVID-19, в сравнение с останалото население.

" Нещо повече, оборудванията за изтърпяване на санкции могат да усилят и усилят предаването на COVID-19 отвън стените им ", акцентират още от Световната здравна организация, като допълват: " Според неотдавна оповестените насоки на СЗО, световните старания за справяне с разпространяването на заболяването може да се провалят без уместно внимание върху ограниченията за надзор на инфекцията в пандизите. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР